Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Така правят всички жени" тази вечер в Операта

"Така правят всички жени" тази вечер в Операта

Този петък изневярата захвърля кринолина в килера и влиза в дрехите на модерната жена, за да докаже, че „Така правят всички жени” независимо от времето, в което живеят. Комичното произведение на Моцарт се завръща на сцената на Държавна опера – Бургас след повече от 5 години отсъствие.

Този петък изневярата захвърля кринолина в килера и влиза в дрехите на модерната жена,  за да докаже, че „Така правят всички жени” независимо от времето, в което живеят. Комичното произведение на  Моцарт се завръща на сцената на Държавна опера – Бургас след повече от 5 години отсъствие.

„Така правят всички жени” ще се играе на 20 март, от 19:00 часа, под режисурата на директора на Операта маестро Александър Текелиев. „Зрителите ще се посмеят от сърце със съвременната трактовка на вечната тема за изневярата. Преди няколко години операта беше много добре приета от бургазлии, затова решихме отново да я върнем в нашия афиш”, каза Александър Текелиев.

 „Така правят всички жени” обещава много смях и забава на гърба на “благоверните” сестри Фиордилиджи и Дорабела и техните любими офицери Гулиелмо и Ферандо. В ролята на Фиордилиджи ще влезе прелестната Нона Кръстникова, а в тази на Дорабела невероятната Шмилена Султанова.  

Като Ферандо ще се изяви Георги Султанов, а като неговия приятел Гулиелмо – Йордан Христозов. Ролята на хитрия дон Алфонсo, който подстрекава двамата мъже да проверят дали годениците им са верни, е отредена на Стефан Димитров – гост. Неговата „съучастничка” - камериерката Деспина,  ще бъде изиграна от Лина Пеева. Диригент е Ивайло Кринчев, художник - Иван Попов, диригент на хора е Невена Михайлова. Хореографията, която ще видим, е създадена от покойния Гриша Роглев. Неговите почитатели го помнят, като премиер -балетист на Операта. Концертмайстор е Ваня Златева.

По време на представлението зрителите ще видят как Дон Алфонсо пуска мухата в главите на офицерите, че техните годеници биха им изневерили, защото всички жени са еднакви. Отказвайки да повярват в това, те неволно се съгласяват да участват в експеримента на Дон Алфонсо и лъжат Фиордилиджи и Дорабела, че заминават само, за да се върнат при тях преоблечени, като чужденци, които ги ухажват. Умелата им актьорска игра успява да пробие защитата на девойките и те завързват флирт, при който дори си разменят мъжете…, но за кратко. Въпреки това, накрая всички са доволни, защото Дон Алфонсо доказва, че е прав, а любовта кара Ферандо и Гулиелмо да простят  на Фиордилиджи и Дорабела.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега