Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Темида отново влиза в класните стаи

Темида отново влиза в класните стаи

За втора поредна година бургаските административни съдии ще влизат в часовете по Етика и право на десетокласниците от Френската.

За втора поредна година бургаските административни съдии ще влизат в часовете по Етика и право на десетокласниците, за да представят същността на правораздаването и правосъдието в България. Образователната програма "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" ще се проведе в бургаската ПГРЕ "Г. С. Раковски" през втория учебен срок, информираха от пресцентъра на съда.

Шестима съдии ще се включат в програмата. Лилия Александрова, Златина Бъчварова, Даниела Драгнева,Румен Йосифов, Веселин Енчев и Чавдар Димитров са магистратите, коитодоброволно и безвъзмездно ще въвеждат учениците в правната наука.

Младитехора ще имат възможност да научат повече за функциите и структурата насъдебната система, за разделението на властите според Конституцията наБългария и за мястото и ролята на административните съдилища като част отсъдебната система в страната.

В часовете по право те ще разговарят със съдиите иза основни положения в законодателството,свързани със статута на учениците, съдебни процедури с участие на деца и правата им в тези процедури, кактои за органите, които могат да им предложат подкрепа и защита на децата. 

Образователната програма "Съдебнатавласт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури"се провежда в цялата страна, катопрез учебната 2016/2017г. в нея участваха 150 органи на съдебната власт и 142 училища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега