Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Терористът от Нова Зеландия е бил у нас през ноември миналата година

Терористът от Нова Зеландия е бил у нас през ноември миналата година

У нас посетил исторически места, свързани с битки между християнските и османската армия.

Терористът от Нова Зеландия е бил у нас през ноември миналата година. Това стана ясно след извънредната среща на спецслужбите и прокуратурата, свикана от премиера Бойко Борисов във връзка с атентата в две джамии в Крайстчърч вчера.

28-годишният Брентън Тарант е бил на Балканите два пъти, предава БНТ. Първият път - през 2016 година. Тогава пътувал Сърбия, Черна гора, Босна и Хърватия. При второто си посещение на полуострова, той дошъл и в България. И по време на двете посещения е бил на историческа, туристическа обиколка и е посещавал исторически места, свързани с битки между християнските и османската армия.

"Установеното негово пребиваване в Б-я е за периода 9-15 ноември 2018 г. На 9 ноември 2018 г. той пристига на летище София с полет от Дубай. Пристигайки на летище София, на следващия ден, 10.11.2018 г., това са данните, установени до момента, на 10 ноември 2018 г. на следващия ден той наема автомобил, извършва пътуване около исторически места в Б-я, като посещава Дряново, Плевен, В. Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казънлък, Банско", обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Няма данни да е осъществил каквито и да било терористични дейности или подготовки на територията на България. Вероятно поради тази причина не е бил маркиран като рисков субект. Предстои обаче да се изяснят действията му на Балканите. По случая се работи при международно сътрудничество на службите от балканските страни и тези в Нова Зеландия.

Припомняме Ви, че 28-годишният мъж откри стрелба в две джамии в Кристчърч. Загинаха 49 души. Други двадесет са ранени, някои от които тежко. Мъжът бе задържан малко след атентатите. Оказа се, че пуснал лайв видео от нападенията в социалните мрежи. По-рано пък публикувал “манифест”, в който изразявал антиимигрантската си позиция и споделил плановете си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега