Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Трите мечки" обраха овациите на бургаската публика, "Арт" турнето продължава

"Трите мечки" обраха овациите на бургаската публика, "Арт" турнето продължава

Представете си едно платно… метър и двадесет на метър и шестдесет… бял фон, изцяло бял, и по диагонал тънки, напречни линии - също бели… и като капак на всичко водоравна бяла черта в долния край. Как ги видяхме ли? Ами не беше толкова трудно, като се има предвид, че картината ни бе представена от арт триото Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов. Вече и вие започнахте да си представяте бялото, нали?

Представете си едно платно… метър и двадесет на метър и шестдесет… бял фон, изцяло бял, и по диагонал тънки, напречни линии - също бели… и като капак на всичко водоравна бяла черта в долния край. Как ги видяхме ли? Ами не беше толкова трудно, като се има предвид, че картината ни бе представена от арт триото Владо Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов. Вече и вие започнахте да си представяте бялото, нали?

А сега нека да допълним, че този бял шедьовър на модерното изкуство струва "някакви си" 200 000 франка!?!?  Бялото взе да придобива оттенъци, а? Оттук започнаха и проблемите на главните герои. Постановката поставя под светлините на прожекторите въпроси за приятелството и омразата, за умението да уважаваме избора на другия, за хората амеби, за „мишоците“, грандоманите и практиците... Ако сте се объркали достатъчно пийте една доза „Гелсемиум“ или пък четете Сенека, може и да ви помогнат. Ако обаче ви е станало интересно, ви препоръчваме да гледате постановката „Арт“.

Снощи, след нейния край, „трите мечки“ обраха овациите на бургаската публика. Малко преди това те дадоха интервю за информационен сайт „PoligrafF“. Ето какво казаха пред наш репортер:

Публиката познава вашето трио от постановката „Спанак с картофи“, сега ще играете „АРТ“, разкажете малко повече за сюжета и главните герои.

Захари Бахаров: Коренно различно е от „Спанак с картофи“. В „Арт“ играем трима много добри приятели, за разлика от „Спанака“, където играем трима колеги в работата. Тук сме много добри приятели, с дружба от 15 години, които обаче са на ръба на тоталното скарване. Сюжетът се завърта около една покупка. Моят герой си е купил една картина и това предизвиква в началото леки, а в края на пиесата - по-сериозни разпри.

Юлиан Вергов:  Хубавото в тази пиеса е, че всеки има своя истина и тя е вярна за всеки един от героите. Доколкото съм забелязвал след спектаклите, публиката намира сама за себе си отговора кой е прав и кой крив.

Има ли нещо общо между вашите герои и вас в реалния живот?

Юлиан Вергов: Героят на Владо си прилича много на самия него.

Владимир Карамазов: Героят ми наистина прилича на мен в реалния живот. Винаги се опитва да сдобри хората, винаги иска нещата да вървят добре, емоционален човек е.

Захари Бахаров: С останалите герои, това по-което си приличаме, е че винаги сме били приятели.

Разкажете малко повече за вашето приятелство?

Захари Бахаров: Приятели сме откакто се познаваме. С Владо се знаем от ВИТИЗ, а с Юлиан се запознахме малко по-късно, след ВИТИЗ, и така лека полека станахме приятели.

В публичното пространство се говори, че преди да станете приятели е имало някакъв конфликт помежду ви...

Юлиан Вергов: Владо и Захари са искали да ме бият, правили са завера.

Захари Бахаров: Жалки опити… Не, не сме искали да го бием... Той беше като чуждо тяло, а ние вече бяхме изградили нашата компанийка от двама души, така че с Юлиан ни беше малко по-трудно, но тогава не го познавахме добре, не знаехме какъв симпатяга е.

Юлиан Вергов: Хах, жесток!

Владимир Карамазов: Между другото, в тази книжка, която сме направили към представлението, в нея има много неща, които ние сме написали за приятелството ни. В тази книжка има много истории, които са наши, лични, с много снимки. Искахме от първа ръка хората да разберат информация за нас, такава каквато е, а не измислени истории от жълтите вестници.

Как решихте да създадете своя собствена продуцентска компания?

Владимир Карамазов: Когато човек прави сам нещата прескача установеното статукво в театъра. По принцип в театъра директорът е човекът, който избира режисьора, пиесата, оттам пък режисьорът избира актьорите, докато по този начин ние нарушаваме цялото това нещо и ние ставаме хората, които избират. Всъщност така се получава нещо коренно различно от репетиционният период и начина по който се случват едни репетиции в нормалния театър.

Юлиан Вергов: На хората, които смятаме че бихме работили с тях в един екип и бихме постигнали нещо, им даваме пиесата, те се съгласяват или не, докато в театъра структурата е следната -  отива режисьорът при директора, той му предлага някакви актьори, разпределят се и някои играят с кеф, други – не.

А защо"Трите мечки"?(бел. ред. продуцентската компания се казва Three Bears Entertainment - "Три мечки ентъртейнмънт)

Захари Бахаров: С две думи, направихме го за да може да сиправим каквото си искаме, а не да ни казват какво да правим.

Владимир Карамазов: Много ми напомня за времето,когато съсЗахари бяхме в един клас във ВИТИЗ, сами си правихме нашите откъси, сами си определяхмекаква ще бъде сценографията, пиесата, и сега 13 години по-късно се връщаме къмтези упражнения и това е най-хубавото, защото тогава сме го правили с кеф изащото ни харесва, а не насила. Мислим, че в това изкуство, точно по този начин ставатнай-хубавите неща.

Вечесте играли „Арт“ в Созопол и в Поморие, как ви прие публиката там?

Захари Бахаров: Възторжено!

Владимир Карамазов: Между другото, ако ме попиташ в Софиядали има разлика между публиката в Поморие и в Созопол, аз бих казал че не битрябвало да има, защото това са два морски града, но разликата е много голяма.На мен ми се стори, че публиката в Поморие беше по-готова и да се смее, и даслуша, докато в Созопол публиката много повече слушаше това, което се случва. ВСофия, хората идват и се разцепват от забавление. Постановката е малкопо-сложна и ние започваме да се борим с този смях, докато тук нещата се случатпо-лесно в това отношение.

Как сеработи с Маруся?(бел.ред. Маруся Русева е човекът, който осигурява набургаската публика едни от най-интересните постановки в театъра)

Захари Бахаров: С нея се работи много добре – лесно и пое-мейл.

Владимир Карамазов: Тя е нашият човек в този регион. Тя  познава публиката и знае какво ще и сехареса.

Юлиан Вергов: Страхотна е! 

След успеха на „Арт“ в Поморие, Созопол и Бургас, турнето натриото продължава. Днес от 19.30ч. премиерата ще бъде вЦарево в читалище „Г.Кондолов”. На 10 юни от 19 ч. Владо, Захари и Юлиан щебъдат в Айтос в читалище „Васил Левски”. Билети се продават на касите по места.За запитвания и заявки тел.:0894898098

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега