Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят концесионери за четири морски плажа

Търсят концесионери за четири морски плажа

Нов стопанин ще се търси за ивиците "Несебър - юг", "Слънчев бряг - север", "Росенец - север" и "Свети Влас - болницата".

Днес Министерски съвет обяви, че стартира процедури за отдаване на концесия на четири морски плажа. Нов стопанин ще се търси за ивиците "Несебър - юг", "Слънчев бряг - север", "Росенец - север" и "Свети Влас - болницата". Концесиите ще бъдат със срок от 15 години, като концесионерите ще бъдат определени с конкурс, организиран от министъра натуризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Целта е дасе осигури водно спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното имедицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете, посочват от правителствения пресцентър. Определени са и минималните тарифи, които желаещите да стопанисват четирите ивици, ще трябва да плащат годишно.

За "Несебър - юг" тя е 247 497 лв. без ДДС; за "Слънчев бряг -север" -  1 375 662 лв. без ДДС;за "Росенец - север"  - 8 975 лв. безДДС; а за "Св. Влас – болницата" - 54 006лв. без ДДС.Размерътна заплащането е определен съгласно приета от Министерския съвет методика заопределяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

Критериитеза формиране на комплексната оценка са съобразени с решение на правителствотоот 2016 г. за утвърждаване на минимални критерии при провеждане на конкурс заопределяне на концесионер на морски плаж.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега