Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Фортисимо" представя дебютния си албум в навечерието на Никулден

"Фортисимо" представя дебютния си албум в навечерието на Никулден

Промоцията на музикалната компилация ще се проведе на 5-ти декември в НХК.

Бургаският вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева ще представи своя дългоочакван дебютен албум с голям концерт в навечерието на празника на града - Никулден. Промоцията на музикалната компилация ще се проведе на 5-ти декември от 18.00 часа в залата на Културен дом на нефтохимика. Входът е свободен.

Албумът съдържа 16 песни на български и чужди автори от различни музикални стилове и епохи. В него има обработки на български народни песни, вокални интерпретации на класически произведения, съвременни популярни песни от наши и чужди автори. Включени са още творби от изтъкнати бургаски композитори и поети като Стефан Диомов, Тончо Русев и Ивайло Вълчев.

Сред представените песни в албума са обработки на емблематичните народни песни "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", спечелилата "Бургас и морето" 2017 г. песен - "Имам в сърцето си море", популярните и обичани от всички "Пак ще се прегърнем", "Нощна песен", "Сватба", "Africa", "Конь", както и съвременни обработки на известни класически произведения като "Танц на захарната фея" от балета "Лешникотрошачката" и увертюра към операта "Вилхелм Тел". Всичките 16 произведения звучат актуално и модерно, и са еталон за качествена и стойностна музика.

Албумът се осъществи с финансовата подкрепа на Фонда за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас.

Тази година момчетата и момичетата, под диригентството на Милена Добрева, отново показаха своя талант и професионализъм като станаха световни шампиони в категория вокални ансамбли, спечелвайки Гран при и златен медал в категория "Поп ансамбли" от Световните хорови игри, провели се в Южна Африка, Претория.

През 2017 г. ансамбълът добави към колекцията си от отличия и първа награда в категория "Камерни хорове" на Международния майски хоров конкурс "Проф. Георги Димитров" във Варна и златен медал от "Гран при на нациите" в Рига, Латвия, в категорията "Камерни хорове/вокални ансамбли".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега