Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хиляди чужденци се разхождат с незаконни български паспорти

Хиляди чужденци се разхождат с незаконни български паспорти

Хиляди чужденци се разхождат с незаконни български паспорти, след като в продължение на години Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е издавала незаконно удостоверения за български произход, съобщава в-к „Труд“. До този извод стигна проверката на Върховната администратура, подложила на проверка 810 преписки на чужденци, избрани на случаен принцип.

Хиляди чужденци серазхождат с незаконни български паспорти, след като в продължение на години Държавнатаагенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е издавала незаконно удостоверения забългарски произход, съобщава в-к „Труд“.До този извод стигна проверката на Върховната администратура, подложила напроверка 810 преписки на чужденци, избрани на случаен принцип.

В 717 от проверените преписки са намеренидекларации за национално самосъзнание на заявителя. Липсват обаче каквидо и да било документи, доказващи,че лицето има дори един български роднина. Граждани на Косово и Албаниянапример са получавали удостоверения за български произход само защото садекларирали, че членуват определена организация.

Нито една отфигуриращите в документите организации не е призната за български съюз отвъдграница. Това става с определена процедура, експертно мнение и изпълнение наняколко стъпки. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега