Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хотелиери настояват за отделяне на "Слънчев бряг" от Община Несебър

Хотелиери настояват за отделяне на "Слънчев бряг" от Община Несебър

„Съюзът на собствениците” - Слънчев бряг ще стартира преговори с държавата за пълно отделяне на курорта „Слънчев бряг” от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Решението бе взето днес на годишното Отчетно-общо събрание на Съюза. Като основни аргументи хотелиерите посочиха, че таксите, които Община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат.

„Съюзът на собствениците” - Слънчев бряг ще стартира преговори сдържавата за пълно отделяне  на курорта„Слънчев бряг” от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица.Решението бе взето днес на годишното Отчетно-общо събрание на Съюза. Катоосновни аргументи хотелиерите посочиха, че таксите, които Община Несебърсъбира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщоне се връщат.

"Община Несебър не проявява нужната отговорност към решаване напроблемите в „Слънчев бряг”. Нещо повече, комплексът е основен донор наОбщината, а пътищата и алеите са в ужасно състояние, на места има участъци,които пропадат, почти няма функционираща отводнителна система, липсваозеленяване, налица са проблеми и с осветлението, всеки сезон е съпътстван спроблеми с осигуряването на обществения ред и сигурността, с шума от открититезаведения, а временните търговски обекти - т.н. сергии, принизяват имидижа накурорта и качеството на цялостния туристически продукт", заяви председателят наУправителния съвет на Съюза - Елена Иванова.

Тя посочи, че всичко това давадостатъчно оснавание на хотелиерите да предложат и да настояват пред органитена властта, курортът „Слънчев бряг” да се отдели от Община Несебър и дафункционира като самостоятелна еденица със собствено управление и правила.

Според хотелиераХристо Чапкънов, абсолютно наложително е законово да се дефинират ирегламентират правилата за управлението на курортите, които включваторганизация на обществен ред и сигурност, транспортна схема, търговски ирекламни дейности, поддържка на пътища, озеленяване и осветление,сметосъбиране, сметоизвозване и др.

"Селищата с национално значение са населениместа, които би трябвало да задоволяват национални и международни потребности в туризма за почивка, отдих, спортразвлечения и да отговарят на определени стандарти. При липса на адекватноуправление това не може да се осъществи", смята Чапкънов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега