Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хранене на бебето през зимата

Хранене на бебето през зимата

„Храненето на бебето със здравословна прясна храна през зимата е не само възможно, но в днешно време и лесно“, твърдят нашите партньори от Детска кухня „Ам-Ам“.

Ниските температури, температурните амплитуди, вирусите и инфекциите са част от зимната картина всяка година. Те представляват опасност за малки и големи, но напълно естествено, обикновено младите родители се притесняват много повече за своето бебе, особено в първата му зима. Личната хигиена, топлите дрехи и изолирането на потенциално засегнати от грипа хора са сред златните правила при отглеждане на дете. Но както при възрастните, здравословното хранене е също толкова важно, за да имате здраво бебе през зимата.

Детското меню трябва да е богато на здравословни храни, чисти плодове и зеленчуци, витамини и минерали през цялата година. Но докато през зимата, с нейните дебнещи опасности, балансираният прием е от още по-голямо значение, често той се оказва предизвикателство за родителите, които не желаят да хранят детето си с консервирани пюрета.

„Храненето на бебето със здравословна прясна храна през зимата е не само възможно, но в днешно време и лесно“, твърдят нашите партньори от Детска кухня „Ам-Ам“, които ни напомнят, че тяхното меню винаги е приготвено с чиста и необработена продукция. Изобилието от замразени пресни плодове и зеленчуци прави приготвянето на здравословни порции за бебето „мисия възможна“.

Макар спанакът да е пролетно растение, в днешно време той е на наше разположение целогодишно. Една от основните причини да бъде сред задължителните елементи в зимното меню на Вашето дете е богатото му съдържание на желязо, витамини А, К, С, В2, както и магнезий и манган. Те са важни за имунитета и правилното развитие на костната структура на детето, особено през студените месеци, когато слънцето е оскъдно, а вирусите ни атакуват.

Същото се отнася и за продукти като карфиола и броколите. Те съдържат важни протеини и фибри, полезни и за храносмилателната система. През зимата е лесно да откриете още грах, чушки и зелен боб в замразен вариант, а морковите и картофите са част от асортимента на пазара целогодишно. Те са сред задължителните основи за зеленчуковото пюре – осигуряват необходимите хранителни вещества и засищат.

Зимата е и сезонът на ябълките и бананите. През студените месеци е лесно да открием и плодове като дюли и круши, които са богати на антиоксиданти и флаваноиди, подсилващи естествения имунитет. В Източната медицина те са известен лек срещу инфекции в дихателните пътища. Високото съдържание на минерали в тях пък е полезно за здравината и устойчивостта на костите в човешкия скелет.

Все още „актуална“ е и тиквата. Тя е известна с това, че съдържа бета каротин – елемент, който организмът ни превръща във витамин А. Той е полезен за зрението и за имунната ни система. Тиквата съдържа и калций, както и фибри, а освен това е и достатъчно хранителна, за да подсили детския организъм в студените дни.

Тайната на здравословната бебешка храна се крие най-вече в баланса на отделните продукти и дозировката, особено в зимните месеци. В 21-ви век продуктите, необходими за полезния режим на бебето, са на една ръка разстояние, но за да бъде наистина здравословна порцията на детето Ви, трябва да се съобразите най-вече с количествата на всеки продукт и тяхната правилна комбинация.

В случай, че имате съмнения в преценката си, най-добре е да се доверите на професионалист, който следва препоръките на експертите в детското здраве, като Детска кухня „Ам-Ам“ – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега