Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цветанов резна лентата на новата сграда на Пето РУП Бургас

Цветанов резна лентата на новата сграда на Пето РУП Бургас

С тържествена церемония и последващ църковен ритуал, вицепремиерът и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов заедно с директора на ОДМВР-Бургас комисар Милен Димитров и кмета на Бургас Димитър Николов, официално откриха новата сграда на Пето Районно управление «Полиция», разположена на ул. «Перущица» № 63 в к-с «Лазур».

С тържествена церемония и последващ църковен ритуал, вицепремиерът и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов заедно с директора на ОДМВР-Бургас комисар Милен Димитров и кмета на Бургас Димитър Николов, официално откриха новата сграда на Пето Районно управление «Полиция», разположена на ул. «Перущица» № 63 в к-с «Лазур».         

В зданието ще функционират и още служби от системата на вътрешното министерство, а именно: специалната куриерска служба, Дома за временно настаняване на пълноилетни лица и заведението за отрезвяване, сектор «Миграция», служба «Отбранителна и мобилизационна подготовка», стаи за жертви на домашно насилие, за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни лица и арестни помещения, ползвани от всички градски раойнни управления.

Особеното при новата сграда в к-с «Лазур», че в десния вход в специално обособено помещение са изнесени четири работни места на служителите от група «Български документи за самоличност», които ще обслужват гражданите от територията на Второ и Пето Районни управления «Полиция» - Бургас.

Освен тях в салона са предвидени работни места и за служителите на сектор «Миграция», които променят досегашния си адрес от Първо РУП – Бургас с този на Пето РУП – Бургас. В сградата са оборудвани и пет спални помещения за командировани по крайбрежието от вътрешността на страната служители на МВР, като по този начин ще се спестят разходи за тяхната издръжка.

За ремонта на сградата са инвестирани близо 2 млн. лева. Министър Цветанов посочи, че с даряването на сградата на МВР от страна на общината са спестени и държавни пари, тъй като ако е трябвало да се търси нов терен и да се изгражда напълно нова сграда, биха били необходими между 5 и 6 милиона лева.

«С партньорството на община Бургас успяхме да стигнем до най-правилното решение», заяви още Цветан Цветанов. В досегашната сграда на Пето Районно управление, разположена на ул. “Места” ще има нова детска  градина, която ще е филиал на ЦДГ № 6 “Вълшебство” с Директор – г-жа Катя Мишева. Планирано е обновеното детско заведение да отвори врати през април следващата година, като в него ще се настанят 1 яслена и 3 градински групи или общо 120 деца. Сградата на филиала в к-с «Лазур» е строена през далечната 1965 г., като цялостното й обновяване ще позволи до голяма степен да бъде решен въпросът с недостига на свободни места в детските градини в централната част на града.

Между Началника на Пето РУП – Бургас – главен инспектор Иван Вълков и Директорката на детска градина «Вълшебство» - Катя Мишева е подписан меморандум за сътрудничество, с който да се подпомогне дейността по превенция на престъпността сред подрастващите, както и да се повиши нивото им на информираност по отношение пряката работа на отделните полицейски структури в системата на МВР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега