Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Цвета Делчева е носител на приза "Христо Фотев"

Цвета Делчева е носител на приза "Христо Фотев"

Тя бе отличена за книгата "Отворени възможности".

Цвета Делчева е тазгодишният носител на голямата награда в  Националния литературен конкурс "Христо Фотев". Тя бе отличена за книгата "Отворени възможности".

Това съобщиха от пресцентъра на местната власт. Самата церемония по оповестяването на победителя се състоя във фоайето на Общината, без гости. За сметка на това бе излъчвано онлайн във Facebook. Награждаването пък бе отложено за по-късен етап, когато кризисното положение отмине.

"Журито тази година беше изключително затруднено, трябваше да изчетем над 130 книги, за да направим преценката си. В поезията няма обективни критерии, но с едно нещо всички се съобразихме - непреходността и неповторимостта", подчерта председателят на журито д-р Лорис Мануелян. Той допълни, че заради много високото ниво на участниците са присъдени  три вместо две съпътстващи награди - на Роза Боянова, Румен Денев и Румен Леонидов.

"Въпреки особените обстоятелства, спазихме традицията да обявим победителя в националния конкурс на рождения ден на Фотев.  Искам да поздравя всички участници от името на кмета Димитър Николов и да ги  призова  да се включат и в следващите издания на конкурса, защото следващи издания ще има!", заяви зам. -кметът по култура Диана Саватева. Тя уточни, че когато пандемията отмине, ще се проведе и тържествена церемония с поетичен спектакъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега