Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чолаков награди бургаски младежи, участвали в първата Евроолимпиада по статистика

Чолаков награди бургаски младежи, участвали в първата Евроолимпиада по статистика

Отборите „Матрицата СРТ“ и „Аквитания“ се класираха на 40-то и 41-во място.

Областният управител Вълчо Чолаков и зам.-областният управител Севдалина Турманова се срещнаха с учениците от Търговската  гимназия, които представиха Бургас на първата Европейска олимпиада по статистика.

Отборите „Матрицата СРТ“ и „Аквитания“ представиха пред Чолаков статистическите си разработки. Силно впечатление направиха социално значимите теми, които младите бургазлии бяха избрали да изследват: нивата на бедност в национален план, линията на бедност в шестте региона на България, начинът, по който различните социални помощи влияят на домакинствата, мъжете или жените са по-често обект на безработица.

В Националния кръг на състезанието участие взимат 93 отбора от цялата страна, като отборите от област Бургас се класират на 40-то и 41-во място. Днес, единадесетокласниците Траян Ахмаков, Райна Полихронова, Стоян Стоянов, Ивайло Иванов, Ана-Мария Георгиева и Деница Петрова получиха награди от областния управител. Добрата подготовка и интереса към статистиката младите таланти дължат на Христина Кръстева - учител по статистика и директора на Търговската гимназия Павел Чепов.

"Винаги съм искал да обърнем статистиката, да я направим „бяла“ и днес, тези младежи показаха, че това е възможно. Те, с техните постижения, с интелекта, с разнородните си интереси, с желанието си да знаят, да са образовани са част от онази статистика, която пожелавам по-често да е част от новините", сподели областният управител Вълчо Чолаков.

На срещата присъстваха и директорът на Териториално статистическо бюро - Югоизток Калина Казанджиева, която работи активно за популяризиране на статистиката и интереса към нея.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега