Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чудотворна икона пристигна в Бургас и донесе прохлада

Чудотворна икона пристигна в Бургас и донесе прохлада

Чудотворната икона на Пресвета Богородица пристигна от трезора на Националния исторически музей в новостроящия се храм на к-с "Меден рудник" - "Св. Николай Мирликийски". Миряните, които я посрещнаха, коментираха, че изображението на Божията майка е донесло прохлада в Бургас, който от няколко седмици се пържи в летните жеги.

Чудотворната икона на Пресвета Богородица пристигна вчера от трезора на Националния исторически музей в новостроящия се храм на к-с "Меден рудник" - "Св. Николай Мирликийски".

Миряните, които я посрещнаха, коментираха, че изображението на Божията майка е донесло прохлада в Бургас, който от няколко седмици се пържи в летните жеги. Сред тях бяха Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Иоаникий, архиерейският наместник отец Севастиян и много други местни свещеници, както и кметът Димитър Николов.

Ценната икона пристигна със солидна охрана. Донесоха я директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и отец Емилиян, който служи в храм "Св. Николай Чудотворец". Бургазлии могат да видят светинята и да й се помолят в дните до 15 август.

Кметът Николов и Божидар Димитров оставиха своята лепта в касата за дарения и призоваха всеки да помогне според възможностите си за довършването на храма.

"Преди няколко години ме направиха почетен гражданин на Бургас. Приемам това като чест, но и като задължение да съм от полза на града. Надявам се иконата да донесе на Бургас здраве и късмет", каза Божидар Димитров.

Кметът Николов заяви, че общинската помощ за довършване на храма продължава и предстои да бъде поставено постоянно покритие върху неговия купол. Вече е модернизирана и цялата инфраструктура наоколо. В непосредствена близост до храма минава чисто новата вътрешна магистрала на "Меден рудник" - така наречената източна районна артерия.

Вярва се, че тази икона на Пресвета Богородица цери от всички видове страдания и болести. Пред нея могат да се поклонят и мъже, и жени. Тя е изработена от сребро и злато, а в нея са вградени мощите на четирима важни за България светци - Света Петка Търновска, Свети Дионисий, Свети Панталеймон и Свети Харалампий.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега