Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Юнкер: Споразумението за Брекзит е единствената възможна сделка

Юнкер: Споразумението за Брекзит е единствената възможна сделка

Европа отсече - нови преговори няма да има!

Европейският парламент дебатира по темите за Брекзит в сряда. В рамките на дискусията, евродепутатите потвърдиха ангажимента на ЕС за защита на мира, стабилността и целостта на вътрешния пазар.

По време на дебата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви отново, че „споразумението за оттегляне, одобрено от двете страни, е най-добрата и единствената възможна сделка“, с което на практика за пореден път затвърди позицията на ЕС - нови преговори няма да има.
Мнозинството от евродепутатите, които взеха участие в дебата, подчертаха нуждата ЕС да продължи подготовката си за сценарий без споразумение и дадоха да се разбере, че „предпазният механизъм“ (backstop) е необходим, за да се гарантира, че няма да има връщане към твърда граница в Ирландия, да се защити мира и стабилността и да се запази целостта на вътрешния пазар.

Те бяха подкрепени от Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС за Брекзит, който заяви: „Това не е догматична позиция, а реалистично решение на проблем, предизвикан от решението на Обединеното кралство да напусне ЕС“. Евродепутатите също подчертаха, че е необходимо широко, позитивно мнозинство за преодоляване на настоящата безизходица и посочиха, че ако Обединеното кралство го предложи, ЕС е отворен да разгледа по-близки и по-дълбоки бъдещи отношения.

Междувременно, Европейската комисия прие последен набор от предложения за извънредни мерки в областта на програмата „Еразъм+“, координацията на социалната сигурност и бюджета на ЕС. Причината бе нарастващия риск на 30 март т.г. Обединеното кралство да напусне ЕС без споразумение.

С предложените днес мерки ще се гарантира, че в случай на сценарий без споразумение:
— младите хора от ЕС и Обединеното кралство, които участват в програмата „Еразъм+“ към 30 март 2019 г., могат да завършат своя престой, без да го прекъсват;
— органите на държавите — членки на ЕС, ще продължат да вземат предвид осигурителните периоди, заетостта (самостоятелната заетост) или пребиваването в Обединеното кралство преди оттеглянето, когато изчисляват обезщетенията за социална сигурност, като например пенсиите;
— бенефициерите на финансиране от ЕС от Обединеното кралство ще продължат да получават плащания по настоящите си договори, при условие че Обединеното кралство продължи да изпълнява финансовите си задължения по линия на бюджета на ЕС, които са отделно от финансовото споразумение между Европейския съюз и Обединеното кралство.

Тези мерки няма — и не могат — да смекчат цялостното въздействие от сценарий без споразумение, те не компенсират по какъвто и да е начин липсата на готовност и не възпроизвеждат максималните ползи от членството в ЕС, нито благоприятните условия на преходен период, както е предвидено в споразумението за оттегляне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега