Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

11% повече японски туристи са посетили България до септември

11% повече японски туристи са посетили България до септември

Туристите от Япония, посетили България в периода януари-септември тази година са с близо 11% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с Н. Пр. Масато Ватанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България.

Туриститеот Япония, посетили България в периода януари-септември тази година са с близо11% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това казаминистърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с Н. Пр. МасатоВатанабе, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България.

И поясни, чепо този начин Япония се включва в топ 50 на генериращите пазари за българскиятуризъм. Тя уточни още, че Празникът на розата е едно от най-търсените и посещаванитесъбития у нас от японски гости. Освен това близо 3500 българи са посетилиЯпония в първите 9 месеца на годината, като се отбелязва ръст от повече от 60на сто в сравнение на същите месеци година по-рано.

МинистърАнгелкова посочи още, че се предвижда да бъде разработена специалнамаркетингова кампания на пазар Япония с цел повишаване на броя на туриститемежду двете страни. Планират се и журналистически опознавателни турове, коитотрябва да допринесат за популяризирането на България сред японските туристи.

Насрещата министърът информира Н. Пр. Масато Ватанабе за инициативите наведомството по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Тя поясни,че се планират 6 основни събития и покани представители на Япония привъзможност и те да се включат. Министър Ангелкова отправи покана и за включваневъв втория конгрес на цивилизациите.

По подготовката му вече се работи активнои се предвижда той да се проведе към края на 2018 г., обясни министърът. Опернияттуризъм е ниша, която България може да развива, коментира  Н. Пр. Масато Ватанабе. Той обясни, че българскиизпълнители на класически произведения често гостуват в страната му и са многопопулярни и харесвани. Според него България може да се рекламира с тезипродукти и да привлича посетители пътуващи с цел посещения на оперни събития.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега