Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

114 състава участват в Националния тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

114 състава участват в Националния тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

За 14-а поредна година Община Поморие и Тракийско дружество „Одринска епопея” са домакини на събитието, чиято основна цел е участниците да предадат фолклорното богатство чрез своите песни.

114 състави от цялата страна днес гостуват вПоморие, за да се изявят в тазгодишния Национален тракийски фолклоренсъбор „Гергьовден”.За 14-а поредна година Община Поморие иТракийско дружество „Одринска епопея” са домакини на събитието, чиято основнацел е участниците да предадат фолклорното богатство чрез своите песни, азрителите да се докоснат до магията на Тракия и Странджа.

Кметът на Поморие Иван Алексиев официално откри събора ипожела успех на изпълнителите и на журито. Той поднесе специалните си поздравии към председателя на Тракийско дружество „Одринска епопея” Елена Мурджева  за ентусиазма и енергията, с които организирамероприятието.

По традиция запредседател на професионалното жури бе определен проф. д-р Стефан Чапкънов– композитор и диригент, а за членове: Калинка Згурова – странджансканародна певица, Николай Николаев – музикален педагог и редактор, Елка Димитрова– музикален редактор в БНР и Дора Арбова – музикален педагог. Те са натоваренис нелеката задача да оценят всички индивидуални и групови изпълнения и даотличат най-добрите за 2017 година.

„Историята е нещо, което трябва да помним, нотя има своя смисъл, ако бъде пренесена в бъдещето на нашата родина. Това, коетоправите в днешния ден, е най-силната битка – да съхраним това, което нашитебаби и дядовци са пренесли от Тракия и са превърнали в нашето културнонастояще”, каза Красимир Премянов – председател на тракийските дружества вБългария.

Своеобразният празник бе уважен и от заместник-кметът Илия Джингов, председателят наОбщински съвет Адам Адамов и общински съветници, Агатополски епископ Иеротей иедин от спонсорите на събора проф. Димитър Тадаръков от УНСС София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега