Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

14 000 служители на реда ще охраняват изборите тази неделя

14 000 служители на реда ще охраняват изборите тази неделя

До момента са получени 365 сигнала за нарушения на изборния процес и са образувани 31 досъдебни производства, обобщи ст. комисар Гребенаров.

МВР обяви готовност за изборния ден. Около 14 000 са служителите на реда, които ще се включат в охраната на местния вот тази неделя.

На територията на страната са създадени 264 ОИК, 11 866 СИК и 181 подвижни избирателни комисии.  Извършени са обследвания на всички места, определени от ОИК, СИК за извършването на изборния процес, а помещенията, където се съхраняват изборни материали, са поставени под  денонощна полицейска охрана, това коментира на брифинг ст. комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на ГДНП.

По думите му  в рамките на предизборната кампания служителите на МВР са участвали в осигуряването на обществения ред на 783 мероприятия, не са допуснати нарушения на обществения ред. До момента са получени 365 сигнала за нарушения на изборния процес и са образувани 31 досъдебни производства, обобщи ст. комисар Гребенаров.

Както вече Ви информирахме, от Дирекция „Български документи за самоличност“ е създадена организация с цел всеки гражданин да може да упражни правото си на глас. Работното време на звената за документи за самоличност е от понеделник до петък от 8,30 до 17,30, в събота ще работят от 8,30 до 17 часа, а в деня на вота – от 8,30 часа до 19,30 часа.

Удостоверителните документи служат единствено и само за изборния ден за упражняване на право на глас. Издадените за 27 октомври удостоверения няма да важат за евентуалния балотаж на 3 ноември, тогава на местата, където ще има втори тур на местните избори, ще се издават други удостоверителни документи, важащи само за вота на 3 ноември, уточни директорът на ДБДС - Светла Ценева.

В началото на изборната кампания полицейските служители, съвместно със служители на ГДПБЗН, са извършили проверки на местата, където се отпечатват бюлетините, а също така и на помещенията, където ще са общинските и секционните комисии, за да не се допуснат инциденти. От началото на предизборната кампания до момента служителите на ГДПБЗН са извършени проверки в 5145 обекта, свързани с вота,  връчени са 208 предписания за изпълнение на дейности, касаещи пожарната безопасност.

При обучението на членовете на СИК нашите служители проведоха и  789 инструктажа, допълни комисар Георги Толин, началник на отдел „Държавен контрол“ в ГДПБЗН.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега