Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15% ръст на българските туристи в Бургаско през 2019-а

15% ръст на българските туристи в Бургаско през 2019-а

15% е ръстът на българските туристи в област Бургас през 2019 г.Това обяви Министърът на туризма Николина Ангелкова по време на традиционната среща в края на сезона с представители на бизнеса, местната власт и контролните органи по Южното Черноморие.

15% е ръстът на българските туристи в област Бургас  през 2019 г.Това обяви Министърът на туризма Николина Ангелкова по време на традиционната среща в края на сезона с представители на бизнеса, местната власт и контролните органи по Южното Черноморие.

На срещата присъства и кметът Димитър Николов. Той изрази удовлетворението си от факта, че всички контролни органи в Бургас отчитат по-малко нарушения, сигнали и жалби.В разговора бяха обсъдени междинните резултати от лято 2019 година, както и подготовката за летен сезон 2020. В срещата участваха и представители на МВР, Комисията за защита на потребителите,  РИОСВ, РЗИ, НАП, Морска администрация и други организации, както и представители на туристическия бранш. 

В област Бургас 87 морски плажа са отдадени на концесия или под наем. Нарушенията като цяло са по-малко спрямо миналата година и се надявам тази тенденция да продължи и следващата година, информира министър Ангелкова. Тя посочи, че нередности през сезона  са били засечени основно на 13 ивици и те са свързани с по-малък брой спасители, недооборудвани медицински пунктове, както и допълнителни преместваеми обекти извън одобрената схема. На нарушителите са наложени санкции в общ размер над 180 хил. лв. 

По данните на ресорните контролни органи всички проби за чистотата на водата са показали, че тя е с отлично качество. В област Бургас се наблюдава сериозен ръст на пренощувалите българи в местата за настаняване с 10 и повече легла, като той достига над 15 на сто, каза министърът.

Тя посочи, че курортът Слънчев бряг води класацията по брой на нощувките и туристите, като той създава и 20% от приходите от туризъм.На база на сигналите, които сме получавали, са извършени проверки на редица хотели в комплексите Елените, Равда и Слънчев бряг, съобщи още министър Ангелкова, като уточни, че повторните инспекции са показали, че нередностите са своевременно отстранени. В случаите, в които няма отстраняване на нередностите, са съставени актове и наложени съответните глоби.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега