Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

17 нови тунела ще бъдат изградени в страната до края на 2023-а година

17 нови тунела ще бъдат изградени в страната до края на 2023-а година

34-те вече съществуващи тунела ще бъдат ремонтирани поетапно.

17 нови тунела ще бъдат изградени в страната до края на 2023-а година. Към момента те са в различен етап на подготовка. Някои се строят, други се проектират, за трети има предпроектнипроучвания. Това обявиминистърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в ефира на Нова и уточни, че 34-те вече съществуващи тунела в страната ще бъдат ремонтирани поетапно.

8 от тях ще се намират по трасето на автомагистрала "Струма", а 6 –по автомагистралата между градовете Русе и Велико Търново. Предвидено е строителствотона тунел под връх Шипка. В момента се изгражда тунелът на обходния път на градГаброво, който ще бъде готов до края на годината. Очаква се през 2023 г.всичките да бъдат завършени. През 2018 г. ще стартира прединвестиционно проучванеза пътя от Монтана до София, който включва и изграждане на тунел под прохода „Петрохан“.

"Тази година се очаква да започне ремонтът на тунела на обхода наград Ловеч, финансирането за което ще бъде с европейски ресурси", подчертаминистър Нанков и допълни, че в рамките на годината ще бъдат довършени иремонтите на тунелите по автомагистрала „Хемус“.

"Ако няма жалби по тръжните процедури за избор на изпълнител, още тазигодина ще започне изграждането на пътя до границата със Сърбия", съобщиминистърът. Той уточни, че участъкът от Сливница до Калотина ще бъде смагистрални габарити и скорост на движение от 120 км/ч., като след стартиранена строителните дейности ще бъде построен за 2 години.

"Изграждането на пътя междуградовете Ботевград и Видин е приоритет в управленската програма направителството и наш основен приоритет за Северна България. Както истроителството на автомагистрала „Хемус“ и магистрала между Русе и ВеликоТърново", заяви регионалният министър.

Той подчерта, че още през месец март щестартира обществената поръчка за избор на изпълнител за изграждане нанай-тежкия участък от скоростния път – между градовете Ботевград и Мездра. Всредата на годината ще бъде обявена и обществена поръчка за избор на изпълнителза отсечката между град Видин и с. Ружинци. Министър Нанков коментира, че прилипса на обжалвания, още през 2021 г. най-тежките участъци от пътя ще бъдатизградени. Това са отсечките от град Ботевград до град Мездра, от град Видин дос. Ружинци, както и обходът на град Димово.

За автомагистралата между градоветеРусе и Велико Търново е избран комбинираният вариант на трасе, който е и приоритетенот екологична гледна точка, обясни министър Нанков. „Трасето щади най-многобиологичното разнообразие и околната среда, най-евтино и най-сигурно е за пътнатабезопасност“, коментира още той и допълни, че процедурите по избора наизпълнител ще започнат веднага след приключването на процедурите по обжалванена трасето.

През тази година предсрочно ще бъдепусната в експлоатация отсечката от град Благоевград до село Крупник отавтомагистрала „Струма“, а в края на 2019 г. ще приключи и изграждането наотсечката от град Кресна до град Сандански, информира министърът.

През месец март започва строителствотона отсечката от автомагистрала „Хемус“ между разклона за град Ябланица и п.в.Боаза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега