Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2 години и 8 месеца затвор за телефонен измамник

2 години и 8 месеца затвор за телефонен измамник

Наказание 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически наложи Районен съд – Бургас на Румен Христов от гр. Добрич.

Наказание 2години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворническиналожи Районен съд – Бургас на Румен Христов от гр. Добрич.

Той бе признат завиновен в това, че на 13.02.2012 година в гр. Бургас, при условията на опасенрецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез провеждане на телефоненразговор от мобилен е възбудил и поддържал заблуждение у гражданка на гр.Бургас, че е длъжностно лице - директор на мобилен оператор за град Бургас, иче тя е спечелила парична награда в размер на 5 000 лв., срещу закупуване наваучери за зареждане на СИМ-карти на мобилни телефонни оператори и предоставянена индивидуалните им кодове за зареждане, и с това й причинил имотна вреда общов размер на 261 лв., представляващи стойността на закупените от жената 23 брояваучери, чиито индивидуални кодове за зареждане му продиктувала.        

Съдът уважипредявеният срещу Христов граждански иск и го осъди да заплати на пострадалатаот деянието 261 лв. обезщетение за нанесените й имуществени вреди вследствие нанепозволено увреждане.         

Споредобвинителния акт през месец февруари 2012 г. Христов излежавал наказаниелишаване от свобода в затвор. Той се сдобил с мобилен телефон по неустановен входа на досъдебното производство начин. На въпросната дата набирал произволнотелефонни номера и така се свързал с жена от гр. Бургас. Обяснил й, че еспечелила награда, но за да я получи трябвало да закупи ваучери на минималнастойност 180 лв. от същия мобилен оператор.

Пострадалата закупила 23 брояваучери от павилиони и продиктувала на подсъдимия кодовете им. Той записалинформацията и й съобщил, че до 15 мин. ще бъде посетена от представител нафирмата, който ще й връчи наградата – 5 000 лв. След като такъв не се появил,пострадалата потърсила мобилния оператор и разбрала, че е измамена.        

Присъдатаподлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега