Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

27 спектакъла се играха на театралния фестивал в Поморие

27 спектакъла се играха на театралния фестивал в Поморие

Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето” завърши. Фестивалът, организиран от Община Поморие и НЧ "Светлина-1939" се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли.

Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето”  завърши. Фестивалът, организиран от Община Поморие и НЧ "Светлина-1939" се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли.

27 спектакъла  на театрални състави от цялата страна и един от Украйна се изиграха на читалищната сцена. Поморие се превърна в център на детското театрално изкуство и стана  чудесно място, благодарение на таланта на младите актьори. Те изпълниха с настроение поморийската сцена и си тръгнаха с идеята да се завърнат отново,  защото усетиха откликване, получиха признателност и разбраха важността на  това, което правят.

Изкуството прави хората по-добри,  каза Донка Китанова, секретар на  читалище”Светлина-1939”, затова си струва този фестивал да го има, да се разраства с всяка година  и да става все по-богат. Детска театрална студия „Светулка” от Поморие направи премиера на новия си спектакъл „Любовта е солена” с автори Румяна Кралева и Красимира Омайникова,  сценография и кукли – Лидия Атанасова, музика – Теодора Кралева.

Румяна Кралева направи и сценария по представянето на всички спектакли. Пейо Пантелеев, известният поет и режисьор изгледа всички постановки. Той направи анализ и  намери най-добрите думи, за да поощри и похвали  театралите. Всички участници получиха грамоти за участие и плакети. Фестивалът бе закрит на лятната сцена с фолклорен концерт от Словакия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега