Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

3 бургаски деца получиха стипендии за спортни успехи

3 бургаски деца получиха стипендии за спортни успехи

Приключи кампанията "Аз и ти заедно".

3 бургаски деца получиха стипендии за спортни успехи в рамките на кампанията "Аз и ти заедно". Те бяха избрани чрез жребий и получиха по 900 лева на специална церемония в сградата на Общината.

Първият награден бе Валентина Цветанова. 17-годишната девойка се занимава с Шотокан карате-до от 9 години. Тя има международна титла по ката. Световна вицешампион е по кумите и двукратен бронзов медалист на Европейско първенство.

Вторият късметлия бе лекоатлетката Йоана Самоковлиева. За малко над три години, тя има спечелени общо 50 медала, от които 18 златни, 13 сребърни и 19 бронзови. 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов.

Късметът се усмихна и на 8-годишния Стилян Плачков. Той тренира от 2015 г. в „Джудо и самбо“ гр. Бургас с треньори Ирина Пауникова и Бисер Горанов. Участва на регионални и международни състезания. За трите години общо има спечелени над 14 отличия. Сред които 8 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала. 

Инициативата "Аз и ти заедно" за насърчаване на талантите на децата бе реализирана от Община Бургас и частния бизнес в града. Тя включваше три направления - изкуство, наука и спорт. Общо 9 са лауреатите на специалните стипендии.

В направление изкуство стипендии получиха 17-годишната Христиана Въжарова (танци), 17-годишният Радослав Свирецов (фотография) и Полина Иванова (танци). Лауреати на кампанията в областта на науката са 9-годишният възпитаник на ОУ „Любен Каравелов“ - Румен Сребков, 10-годишната Яна Максимова от ОУ „Св. Климент Охридски“ и 11-годишният Виктор Шаовчев от ПМГ „Акад. Никола Обрешков''. И тримата жънат успехи на местни, национални и международни състезания и олимпиади по математика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега