Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД "Приморие"

4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД "Приморие"

Той се представил за служител на Дирекция "Незаконни постройки" и предложил на жертвата си защитава интересите й.

Бургаският районен съд постанови присъда от 4 години затвор за бургазлия, представял се за инспектор от ТД "Приморие". 41-годишният Станимир С. бе признат за виновен за това, че през февруари тази година измамил жена, с цел да получи от нея пари.

Той се представил за служител на Дирекция "Незаконни постройки" и предложил на жертвата си да заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси, както и че ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес, ако тя го упълномощи. За тази услуга той поискал 432 лева.

Потърпевшата отишла в ТД "Приморие, за да подаде сигнал за незаконна постройка. Жената носела и документи за имота, който се намирал в кв. "Долно Езерово". Докато чакала реда си в двора на Дирекцията, към нея се приближил подсъдимият. Той се представил за длъжностно лице на име Иван Иванов.

Обяснил, че сезанимава точно с незаконните постройки, като лично той извършвал огледите напостройките. Обяснил, че офисът му се намира в същата сграда на втория етаж. Изслушал я и й предложил да отидат в кафене, където той записал данните й и взел скица на имота. Обещал й да й съдейства.

Пострадалата му се доверила иустно го упълномощила да се заеме със случая. Тогава той обяснил коя услугаколко ще й струва  - 42 лева за оглед напостройката, 120 лева за ограничителна заповед на бившия й съпруг, 50 лева захонорар на адвокат и 220 лева за да са по-малко данъците за незаконнатапостройка, която „услуга“ щял да извърши негов колега. Жената извадила отпортфейла си и платила на подсъдимия общо за всички „услуги“ сумата от 432лева.

Той взел парите, като не издал никакви документи. Не предоставил и телефонен номерза връзка, като обяснил, че телефоните му се подслушват, затоватой щял да й се обади още същия следобед, а нея помолил да не бърза, а даизчака търпеливо 14 дни. Казал й да е спокойна, тъй като съпругата му работи вМВР, в Първо районно управление.

„ИванИванов“ не се обадил в същия ден следобед, както обещал и потърпевшата разбрала, че еизмамена. Тя и приятелката й тръгнали да търсят мъжа. Отишли в сградата на ТД„Приморие“ и установили, че нито на втория, нито на третия етаж има офис на„Иван Иванов“. Отишли в Първо районно управление и установили, че там не работижената на „Иван Иванов“ от ТД „Приморие“.

Отишли в кафенето, където се провела срещата, и там служителкатаим казала, че този мъж преди време се е представял за екстрасенс.На следващияден двете жени се намирали в района на Стария съд, когато забелязали същиямъж. Пресрещнали го и потърпевшата му казала, че той я е измамил и че не е длъжностнотолице Иван Иванов, за когото се е представил. Той започнал да се оправдава иизбягал. Тогава двете жени се обадила на тел. 112.

Подсъдимият Станимир С. билразкрит три месеца по-късно.Присъдата наРайонен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега