Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 години затвор за кражба на пенсията на възрастна жена

4 години затвор за кражба на пенсията на възрастна жена

Наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на Димитър Кунев. Той бе признат за виновен в това, че на 07.02.2014 г. около 13:40 ч. в гр.Бургас, при условията на опасен рецидив е отнел сумата от 227.00 лв. и дамска чанта с вещите в нея на обща стойност 290,90 лв.

Наказание4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Окръжен съд –Бургас на Димитър Кунев. Той бе признат за виновен в това, че на 07.02.2014 г.около 13:40 ч. в гр.Бургас, при условията на опасен рецидив е отнел сумата от227.00 лв. и дамска чанта с вещите в нея на обща стойност 290,90 лв.           

Районенсъд – Бургас разгледа наказателното дело срещу Кунев по института насъкратеното съдебно следствие. По този ред съдът е длъжен да намалипървоначално определеното наказание с 1/3. Затова след като наложи наказание 6години лишаване от свобода на Кунев, съдебният състав го редуцира и постановитой да търпи 4 години при първоначален строг режим.            

Вмотивите към присъдата Районен съд – Бургас приема за установено, че на07.02.2014 г. около 13:00 ч. пострадалата получила пенсията от поща в гр.Бургаси след това тръгнала към сладкарница, която искала да посети. Тя носела влявата си ръка дамската си чанта. Подсъдимият Кунев проследил възрастната женаи в един момент се приближил до нея. Хванал с ръка дамската й чанта и яиздърпал без усилие. След това побягнал. Той изхвърлил чантата в двора нажилищна кооперация, като задържал мобилен телефон със СИМ карта и парите.Подсъдимият провел два телефонни разговора, след което изхвърлил СИМ картата. Тойдал телефона на друго лице, от което бил иззет впоследствие. Пострадалата еполучила чантата си ведно вещите в нея, освен сумата от 227 лв. и СИМ картатана стойност 9,90 лв.           

Приопределяне на наказанието на Кунев Районен съд - Бургас обърна внимание, че тойе осъждан 33 пъти, включително за тежки умишлени престъпления и е изтърпявалефективно лишаване от свобода. Той не е възстановил причинените на пострадалатащети, нито е направил опит за това. Съдът намира, че налаганите му досеганаказания не са оказали възпиращо въздействие и той трябва да бъде изолиран отобществото за по-продължителен период, за да му се отнеме възможността да вършипрестъпления. Кунев еобжалвал присъдата на Районен съд - Бургас пред Окръжен съд – Бургас.             

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега