Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 години затвор за шофьор, причинил смъртта на 49-годишна жена на АМ "Тракия"

4 години затвор за шофьор, причинил смъртта на 49-годишна жена на АМ "Тракия"

Водачът си изпуснал отбивката и дал на заден ход по магистралата.

Бургаският окръжен съд наложи ефективно наказание от 4 години затвор спрямо шофьор, причинил смъртта на 49-годишна жена от Добрич при пътен инцидент на АМ “Тракия”. Подсъдимият бе лишен от съда от правото да управлява МПС за срок от 7 години.

Случаят е от октомври 2016-а година. Припомняме Ви, че катастрофата се случи на км. 324 +500 м. по автомагистрала “Тракия”, посока от София към Бургас. Водачът на джип “Гранд Чероки”, с пловдивска регистрация, пропуснал отбивката за Карнобат. За да се върне в правилната си посока, шофьорът започнал да се движи назад, в дясната пътна лента на автомагистралата.

Давайки на заден се сблъскал с намиращия се зад него л.а. “Фолксваген Пасат”, управляван от 60-годишен мъж от Добрич. На предна дясна седалка до него пътувала самата пострадала. Двамата се връщали от почивка. Свидетелят намалил скоростта на автомобила до 89 км/час, тъй като приближавали разклона за гр. Карнобат.

Той бил изпреварен от  лек автомобил  „Рено“, в който пътували двама мъже (също свидетели), които видели джипа, който се движел пред него на заден ход в активната дясна лента за движение. Аварийните светлини наджипа не били включени. Такова движение било неочаквано  за мъжът, управлявал Реното, той бил изненадан оттази опасна ситуация.

Дистанцията между двата автомобила бързо се скъсявала инямал време да подаде ляв мигач, а  рязкоотклонил автомобила си наляво, като успял да заобиколи джипа безсъприкосновение между тях. Едва тогава се открила  видимостта на водача на автомобила, в койтопътувала пострадалата. Джипът се движел в дясната част на дясната лента назадсъс скорост 10 км/час.

Водачът на Фолксвагена нямал време за аварийно спиране. Самоуспял да завие волана наляво и отклонил автомобила си около 50 см, но не можалда избегне сблъсъка. Последвал удар, в резултат от който настъпила смъртта нажената.

Присъдатана Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в гарда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега