Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 хидратиращи храни за летните жеги

5 хидратиращи храни за летните жеги

Обогатете храната си с пресни зеленчуци, за да избегнете дехидратацията!

Живакът в термометрите започва да се покачва с всеки изминал ден. Лятото е тук! От една страна сезонът идва с мисълта за плажове и почивки, от друга страна, високите температури носят със себе си и опасност от дехидратация.

Според специалистите, минимумът вода, която трябва да приемате на ден, е около 8 чаши. Но в същото време, не е необходимо да посягате само към течностите, за да осигурите на тялото си хидратация.

Подготвили сме ви колекция от няколко храни, които осигуряват необходимите течности през лятото, но едновременно с това оставят усещане за свежест и са много вкусни.

1. Грейпфрутът съдържа около 90,5% вода. Полезен е в борбата с лошия холестерол и има много ниско калорийно съдържание, което помага за извайването на перфектната лятна фигура. Консумирайте го между храненията, но никога на празен стомах. Можете да го превърнете и в добавка на хранителния си режим като консумирате половинка около 20 минути преди хранене.

2. Салатата Айсберг е съставена от 95,6% вода. Това е най-хидратиращият сорт салата. През летните месеци е идеално допълнение към храната - в сандвич, като гарнитура към пилешко, или дори бургер.

3. Репичките съдържат 95,3% вода. Най-често посягаме към тях като допълнение към зелената салата, но нищо не ви пречи да ги подправите само с малко сол и зехтин, или да разнообразите свежата рецепта с моркови, зеле, ядки и копър. Леко пикантният вкус действа освежаващо и оставя усещане за ситост.

4. Зелената чушка също е прекрасен източник на вода - 93,9% от този зеленчук е течност. Най-голямо е съдържанието в тумбестите. Червените и жълтите съдържат около 92% вода. Освен това в тях има много антиоксиданти. Нарежете ги на ивици за между храненията, или консумирайте със сирене и копър.

5. Броколите и карфиолът са прекрасни хидратиращи зеленчуци. Първият съдържа 90,7% вода, а вторият - 92,1%. Те съдържат и витамини и фитонутриенти, полезни са в борбата с лошия холестерол, а има и известни доказателства за благотворното им влияние срещу раковите клетки.

Тези пет продукта далеч не изчерпват списъка с хидратиращите храни. Сред тях са и ягодите, доматите, малките морковчета, динята, пъпешът и, разбира се, краставицата. Обогатете храната си с пресни зеленчуци, за да избегнете дехидратацията, същевременно приемайки достатъчно и разнообразни хранителни вещества за тонус и здраве през лятото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега