Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 храни, които сгряват тялото и душата

5 храни, които сгряват тялото и душата

В мрачното и студено време, всеки от нас си мечтае за късче уют и топлина. Когато дори отоплението не може да ни сгрее, можем да се доверим на изпитаните народни лекове и да сгреем тялото и душата си с нещо вкусно и много полезно. Веществата в тези храни ще Ви осигурят необходимата енергия, ще подсилят имунитета Ви и ще Ви дарят с усещане за топлина и сила.

В мрачното и студено време, всеки от нас си мечтае за късче уют и топлина. Когато дори отоплението не може да ни сгрее, можем да се доверим на изпитаните народни лекове и да сгреем тялото и душата си с нещо вкусно и много полезно. Веществата в тези храни ще Ви осигурят необходимата енергия, ще подсилят имунитета Ви и ще Ви дарят с усещане за топлина и сила.

1. Ябълките са сред най-полезните плодове. Те имат високо съдържание на фибри и осигуряват на тялото енергия, утоляват глада, а ако добавите и канела, тази суперхрана придобива неповторим коледен аромат. Освен това, тази подправка ще ви осигури допълнителни антиоксиданти. Друг бонус на ябълките е, че те са съставени от близо 86% вода - тоест, освен нахранени, ще бъдете и добре хидратирани!

2. Орехите са полезни по всяко време на годината, но в студените дни са още по-препоръчителни. Както е известно, тези ядки са страшно полезни за кръвоносните съдове и мозъка. Високото съдържание на Омега-3 мастни киселини, които влияят положително на сърцето. Орехите зареждат и с енергия, необходима на тялото в студеното време.

3. Джинджифилът е сред задължителните хранителни добавки през зимата. Той има силно сгряващо действие и е идеалната подправка към чая. Освен това, забързва метаболизма и оказва положителен ефект върху кръвообращението. Лютивият му вкус и силен аромат помагат и срещу кашлица и запушен нос.

4. Сладки картофи - прекрасен избор за обяд или вечеря в студените месеци. Това кореноплодно съдържа Витамин А, Витамин С, калций, калий, желязо и много фибри. Калориите в него са малко, но положителните ефекти върху тялото са много. Една порция ще ви осигури енергия и ще ви зареди с топлина в студените дни. Добавете розмарин за по-силен аромат и по-здравословен ефект.

5. Овесени ядки, мюсли и пълнозърнести вкусотии - всички тези са перфектни за зимните месеци. Не случайно те са част от основното меню за закуска из страните на север. Фибрите и протеините в овесените ядки засищат, регулират холестерола и зареждат с енергия. Добавете бадемови ядки и сушени плодове за по-богат вкус и повече полезни вещества. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега