Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

655 родители са подали документи за осигуряване на детегледач от държавата

655 родители са подали документи за осигуряване на детегледач от държавата

Заявления за включване в проекта като детегледачи са подали 379 безработни.

655 родители са изявили желание да им бъде осигурен детегледач по проект "Родители в заетост", информират от социалното министерство. Заявления за включване в проекта като детегледачи са подали 379 безработни.

Срокът за прием на документи е до 31 октомври или до изчерпване на финансовия ресурс на проекта, напомнят от МТСП. Заявления от родители се приемат на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8:30 и 17:00 часа, както и по електронен път (сканирани с подпис или електронно подписани) на електронен адрес: roditeli-v-zaetost@az.government.bg.

Агенцията по заетостта припомня, че право да подават заявления имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които към момента на кандидатстване не са включени в заетост, следва да започнат работа при работодател или като самоосигуряващо се лице в рамките на четири месеца от получаване на услугата за отглеждане на дете, а детегледачът може да полага грижа за детето в срок до 18 месеца.

Очаква се с планираните средства (20 млн. лева) да се осигури подкрепа за 1 500 родители за отглеждане на техните деца и най-малко 1 500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега