Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 години затвор за украинския тираджия, помел бременна бургазлийка и мъжа й на "Тракия"

9 години затвор за украинския тираджия, помел бременна бургазлийка и мъжа й на "Тракия"

Случаят е от 28-и май т.г.

Пловдивският окръжен съд постанови ефективна присъда от девет години затвор за украинския тираджия, обвинен в причиняване на катастрофа с двама загинали на автомагистрала “Тракия”. Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия от право да управлява моторно превозно средство за срок от десет години.

Припомняме Ви, че чужденецът се бе качил зад волана на товарен влекач с полуремарке след употреба на наркотици. Случаят е от 28-и май т.г. Под въздействието на дрогата, украинецът предизвикал катастрофа, при която загинаха бременна бургазлийка и мъжът й.

Тираджията пътувал със скорост от около 79 км/час, в участък от аутобана, където се извършвали ремонтни дейности. На място били поставени табели, указващи максимална скорост от 90 км/ч и преминаване на движението  в лявата лента.

Преди участъка в дясната лента било паркирано ремарке с поставен на него мигаща светлинна сигнализация и пътни знаци, указващи ремонта и задължително преминаване отляво. Подсъдимият не наблюдавал внимателно пътната обстановка пред себе си и поради разсейване не възприел поставените табели. Това било причината и да не насочи своевременно товарния автомобил в лявата лента.

Въпреки предупрежденията той не намалил скоростта на движение и ударил ремаркето със светлинната сигнализация. В момента на удара водачът рязко завил наляво, изгубил контрол върху автомобила, който блъснал и разрушил предпазната мантинела. В този момент с предната си част автомобилът, управляван от подсъдимия, ударил лек автомобил "Ауди А8", в който пътували пострадалите, движещ се със скорост от 123 км/ч. От силния удар Аудито получило силни деформации. Шофьорът и приятелката му, която била бременна в осмия месец, загинали на място.

След прочитане на присъдата съдът потвърди и взетата мярка за неотклонение на подсъдимия „задържане под стража“. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега