Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 малки навика, които се борят с килограмите

9 малки навика, които се борят с килограмите

Повечето изследвания потвърждават, че само изтощителните тренировки във фитнеса не са достатъчни за постигането и поддържането на стройна фигура и добра форма. До голяма степен те зависят от начина ни на живот.

Повечето изследвания потвърждават, че само изтощителните тренировки във фитнеса не са достатъчни за постигането и поддържането на стройна фигура и добра форма. До голяма степен те зависят от начина ни на живот. Предлагаме Ви 9 дребни навика, които бихте могли да включите в ежедневната си рутина за по-здрав дух и по-здраво тяло.

1. Може би това е вече доста изтъркан съвет, но забравете за асансьора, поне веднъж на ден. Изследванията показват, че изкачването на 3 до 5 етажа стълби изгаря достатъчно калории за елиминирането на до 1 килограм наддадено тегло годишно. Освен това, катеренето е добър еквивалент на кардио упражненията, полезни за сърцето.

2. Спестете си градския транспорт или горивото за колата, когато дестинацията Ви е на по-малко от километър разстояние. Пресметнете си времето, така че да стигнете пеша и да добавите минути към дневната си физическа активност. Изследванията показват, че за здраво тяло и добра фигура са Ви необходими минимум 30 минути натоварване. Ходенето с бърза крачка влиза в този списък.

3. Заменете плодовите сокове с истински плодове. Да, фрешовете и нектарите са полезни, но ако имате тази възможност, вместо напитка, изяжте плод. Той ще Ви засити повече, ще осигури повече от необходимите фибри и елементи, които често се изгубват, заедно с отпадъците от направата на сока.

4. Вместо двойно мокачино с шоколад, бисквитки и бита сметана, започнете деня с най-обикновена чаша кафе, подправена с малко мляко и захар. Вярно е, че съвременните кафетерии предлагат изкушаващи топли напитки, но те съдържат около 4 пъти повече калории от чистата напитка, пък била тя и подсладена.

5. Колкото и да е трудно, опитайте се да приготвяте обяда си у дома. Това също е стар съвет, но за сметка на това изпитан. Домашната кухня, независимо дали говорим за ястие или най-обикновен сандвич, е в пъти по-полезна от полу-готовите храни, закуски, бургери и дори ястията от обедното меню в близкия ресторант - знаете какво съдържат и можете да контролирате мазнината, калориите и вкуса.

6. Въоръжете смартфона си с педометър или си набавете такова устройство. Изследванията показват, че хората, които се възползват от електронните устройства, са по-активни. Отброявайте стъпките си към елегантната фигура.

7. Абонирайте се към платформа за здравословно хранене и спорт. Редовните писма с рецепти и бързи тренировки ще Ви вдъхновят да живеете по-здравословно. Естествено, няма нужда да се увличате по всеки модерен хранителен режим, но можете да научите как да приготвите по-диетични ястия със същите продукти, които обикновено използвате.

8. Поставете диспенсъра за вода или бутилката далеч от себе си. Така ще имате повод да станете всеки път, когато чашата Ви пресъхне. Това важи както за офиса, така и за дома Ви. Тези допълнителни стъпки са много важни, особено ако работата Ви е свързана с дълги часове зад бюрото.

9. Използвайте рекламната пауза за физическо натоварване. Вечер, повечето от нас прекарват времето си пред телевизора. Неусетно се оказва, че диванът завзема между 1 и 4 часа от деня ни. Вместо да се ядосвате на сякаш безкрайния рекламен блок, използвайте го за да се разтъпчете из апартамента или да направите някое друго упражнение.

Тези навици няма да сътворят чудеса с фигурата Ви, но са първата стъпка към здравословния начин на живот и добрата форма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега