Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

90-годишен мъж е под домашен арест заради жестоко умишлено убийство

90-годишен мъж е под домашен арест заради жестоко умишлено убийство

Пенсионерът е обвинен, че убил съседа си, след което разчленил тялото му и пръснал парчетата в гората.

90-годишен мъж е под домашен арест заради жестоко умишлено убийство, извършено на 8 юли т.г. Според обвинителния акт, соченият за убиец пенсионер и жертвата му се познавали и помежду им често имало конфликти. При един от тях възрастният мъж нанесъл удар в тялото на по-младия си съсед, а след това разчленил мъртвото му тяло и го пренесъл в гористата местност между двете варненски села.

Разследването на тежкото престъпление е започнало в ОДМВР-Варна преди десетина дни в рамките на образувано досъдебно производство след получен сигнал за открито полузаровено тяло на мъж в гората между селата Кантарджиево и Орешака.

В процеса на предприетите действия по разследването е установена самоличността на убития – 66-годишен от Варна. Впоследствие, в резултат на упорита работа и целенасочени действията разследващите от ОДМВР-Варна достигнали до извършителя на криминалното деяние. Изяснено е, че той е съсед по вила на убития, тормозен от него в продължителен период от време.

„Може да се каже, че убитият е тормозел своя съсед, крадял го е, заплашвал, нанасял му е побой понякога“, поясни  административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров.

На 10 август тази година 90-годишният мъж бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 115 от НК от Окръжната прокуратура във Варна. Умишленото убийство се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Назначена била съдебномедицинска експертиза на обвиняемия. Заключението от нея показва, че здравословното му състояние не позволява задържането му под стража в ареста.

Окръжната прокуратура във Варна е поискала от Варненския окръжен съд да определи домашен арест на 90-годишния мъж като най-адекватна мярка за неотклонение, за да не може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Искането на прокуратурата е било одобрено от състав на съда в събота, 10 август, уточняват от пресцентъра на Държавното обвинение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега