Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Costa neoRomantika открива круизен сезон'2016 в Бургас

Costa neoRomantika открива круизен сезон'2016 в Бургас

Представители на „Пристанище Бургас” ЕАД участваха в най-голямото круизно изложение „Cruise Shipping Miami 2015”. То се проведе в периода 16-19 март в Маями, САЩ. В престижния форум участваха Иван Капитанов, председател на СД на Пристанище Бургас, Диян Димов, изпълнителен директор и Стойчо Димов, ръководител „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”.

Представители на „Пристанище Бургас”ЕАД  участваха  в най-голямото круизно изложение „Cruise Shipping Miami 2015”. То се проведе в периода 16-19 март в  Маями, САЩ. В престижния форум участваха ИванКапитанов, председател на СД на Пристанище Бургас, Диян Димов, изпълнителендиректор и Стойчо Димов, ръководител „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция”. Изложениетое най-голямото круизно събитие в света, в което участват над 900 изложители и епосещавано от 11000 представители от 125 страни. Конференциятабе открита от г-н Крис Хайман от „Seatrade”, организатори на международнатаконференция и круизното изложение.

През четирите конферентни дни бяха разгледани няколко основнитеми, свързани с географията на круизния туризъм, сигурността, развитиетона крузния продукт и маркетинговисегменти. Вконференцията участваха всички круизни оператори и представители на пристанищаот целият свят.Във водещата презентация “Развитие на пристанищнатаинфраструктура в новопоявили се пазари”, Джон Терсек, вицепрезидент на Royal Caribbean Cruises Ltd. изричноотбеляза, че България, вчастност Бургас е нова круизна дестинация с голям потенциал. В отделен разговорДжон Терсек  и ръководителите на Пристанище Бургас дискутирахасилните и слабите места за развитие на круизите в Бургас.

По думите на експертапред бургаското пристанище предизвикателствата за развитие на круизния  бизнес са подобряване на инфраструктурата иинтермодалността на специализирания терминал. Той заяви, че  е убеден, че положителните отзиви отуспешното начало ще се повторят в скоро време, независимо от сложната ситуацияв региона.В дните на изложението беше проведена официална срещас представителите на Търговската палата на град Трабзон и ръководството наедноименното пристанището, които съвместно с  порт Батуми /Грузия/ разработват Черноморскакруизна платформа, която да обедени усилията на този бизнес в Черно море, кактои да се подготви текст на Меморандум за сътрудничество между заинтересованитепристанища в региона. 

Инициатива,подкрепена и от Порт Бургас,  съссигурност  ще разшири представителносттана Черно море и може да  дадедопълнителна уверенност на круизните компании за дългосрочност на техните новикруизни намерения.   Представителите на  Грузия, с които пристанище Бургас участва  съвместно няколко години на изложението , също потвърдиха готовността си за обединение наняколко порта/страни за развитие на круизният бизнес в Черно море. За подобряване на обслужването на пасажерите от големите   круизникораби и  от крайбрежното плаване, сводещите световни фирми от Испания – «Аделте» и «ТУББО» бяха разгледани техническите параметри и ценови условия за  изграждане на пътнически круизен ръкав наморска гара Бургас.

Модерните и конкурентни ценови решения на експертите от„ТУБО” в близките месеци могат да бъдат реализирани в новия терминал. Впотвърждение на добрите перспективи за морския круизен бизнес в порт Бургас саи съгласуваните нови 5 посещения  за 2016и 2017 година на 220 метровиякораб  Costa neoRomantika, който щеда  открие сезона на 5 април 2016 годинас 1800  пасажери.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега