Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Facebook e предоставяла поверителни потребителски данни на корпорации

Facebook e предоставяла поверителни потребителски данни на корпорации

От интернет компанията са дали достъп на партньорите си до списъците с приятели на потребителите.

Социалната мрежа Facebook e предоставяла поверителни потребителски данни на корпорации, сред които Netflix и Airbnb. Това информира "Инвестор", позовавайки се на информация от Reuters. От интернет компанията са дали достъп на партньорите си до списъците с приятели на потребителите.

Макар доскоро гигантът да отричаше, че някога е имало теч на лични данни, британски депутат публикува документи, демонстриращи, че Facebook Inc. е предоставяла поверителна информация на трети лица. 223 страници вътрешнофирмена комуникация в периода между 2012 г. до 2015 г. между високопоставени служители, включително и основателя и главен изпълнителен директор Марк Зукерберг, предоставят нови доказателства за предишни твърдения, че Facebook е избрала любими компании и е имала отчасти антиконкурентно поведение.

В долната част на всяка страница има надпис  "Confidential" или "Highly Confidential", („Поверително“ или „Строго поверително"), но от тази сряда тези документи на американската онлайн мрежа може да бъдат намерени на уебсайта на британския парламент.

Причината за разследването е скандалът около обявилата фалит британска консултантска компания Cambridge Analytica. Припомняме Ви, че тя бе свързана със злоупотреби с потребителски данни при организирането на предизборни кампании. Според официалната позиция на Facebook, подобни практики са забранени от 2015-а година насам, но се оказва, че реално компанията продължава предоставя достъп до данните на потребителите за определени корпорации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега