Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Акция "Хладилник" в Бургас. Млади социалисти зоват "Стига глад"!

Автор: "PoligrafF", от 11.03.2011 1
Млади социалисти от Бургас започнаха акция „Хладилник” пред Областната управа в града днес. Над 20 членове на Младежкото обединение от областта се събраха, за да изразят своя протест срещу покачващите се цени на хранителните стоки.

Млади социалисти от Бургас започнаха акция „Хладилник” пред Областната управа в града днес. Над 20 членове на Младежкото обединение от областта се събраха, за да изразят своя протест срещу покачващите се цени на хранителните стоки. Акцията е символичен протест срещу правителствената политика и замразените доходи, каза Живко Господинов, председател на Младежкото обединение в Бургас.

Целта ни е да дадем възможност на гражданите да напишат своите послания към правителството на листчета, които да залепят на хладилника, допълни още той. Според него младежите не са против стремежа на управляващите да строят магистрали, но се опасяват, че голяма част от българските граждани няма да оцелеят физически, за да ги използват.  

Призоваваме гражданите да дойдат и да залепят своите послания към правителството и управляващите, каза Димитър Атанасов. Както виждате в хладилника сме илюстрирали покупателната способност на повечето хора, която се свежда до половин хляб и кофичка кисело мляко, показа той. Последните данни сочат, че нивото на безработица сред младежите е над 20% - по-високо от тази при останалите  групи. Това е проблем с икономически, социални и психологически последствия.

Висока младежка безработица означава загубени за обществото инвестиции в образованието им, държавата не може да разчита на приноса им в осигурителните системи и увеличава разходите за тях, смята още Димитър Атанасов. Областният председател на БСП Атанас Зафиров също се включи в акцията, като залепи листче с надпис” Оставка”.

Добави в Svejo

Коментари (1)

Ангелов, 11.03.2011, 15:44
Хубава акция, ама не виждам как ще ни напълни хладилниците. То и по ваше време бяха празни! Сега не е по-различно!@

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или