Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Алдин от Везенково, който уби приятеля си, остава в ареста

Автор: "PoligrafF", от 01.09.2015 0
Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Алдин Емилов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 31 август 2015 г. около полунощ в село Везенково умишлено умъртвил 33-годишен мъж, като му нанесъл в областта на сърцето прободна рана с нож.

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Алдин Емилов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 31 август 2015 г. около полунощ в село Везенково умишлено умъртвил 33-годишен мъж, като му нанесъл в областта на сърцето прободна рана с нож.            

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Емилов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че са събрани безспорни доказателства, от които може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил деянието. Държавният обвинител посочи, че е открито оръжието на убийството. Разпитани са свидетели, единият от които е очевидец на извършеното престъпление, като показанията им напълно кореспондират помежду си.

По делото са приложени протокол за оглед на местопрестъплението и заключение от изготвената съдебно-медецинска експертиза, в което е отразено, че причината за смъртта на пострадалия е остра анемия от проникналото в сърдечната кухина нараняване. Прокурорът намира, че високият размер на предвиденото в закона наказание и липсата на постоянен адрес на обвиняемия сочат за опасност той да се укрие от наказателно преследване.

Служебният защитник на Емилов поиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция. Според него свидетелите, които са дали показанията са близки на пострадалия и може да са ги дали в ущърб на обвиняемия. Адвокатът посочи, че не е доказано при какви условия и какъв е умисълът за извършеното убийство, както и  чие е оръжието – дали на пострадалия или на обвиняемия Емилов. Той добави, че неговият подзащитен е с чисто съдебно минало, има постоянна адресна регистрация и в момента работи като дървосекач в село Везенково.            

В съдебната зала Емилов заяви, че няма какво да каже и помоли съда да го освободи. Окръжен съд Бургас констатира, че Емилов е привлечен да отговаря за извършено тежко умишлено престъпление – убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. От събраните доказателства по делото би могло да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е му е повдигнато обвинение. Съдът посочи, че деянието е с висока степен на обществена опасност.

Обстоятелството, че обвиняемият няма постоянно местожителство и адрес води към извода, че същият би могъл да се укрие с цел осуетяване разкриването на обективната истина в процеса с оглед избягване носенето евентуално на наказателна отговорност. От друга страна процесуално-следствените действия са в самото начало и тепърва предстоят извършването на множество такива.

Ето защо съдът намери депозираното от Бургаска Окръжна прокуратура искане за основателно и наложи спрямо обвиняемия Емилов мярка за неотклонение „Задържане под стража“   Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 07.09.2015 г. от 14 часа.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или