Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Новият военен министър да накаже виновните за казуса с Военния санаториум

Алексиев: Новият военен министър да накаже виновните за казуса с Военния санаториум

На 13 май се навършиха 100 дни от затварянето на Военния санаториум в Поморие.

"На 13 май 2017 г. се навършиха 100 дни от затварянето на Военния санаториум в Поморие. До този момент той не е в активите на дружеството "Вита", принципал е Министерството на отбраната", това коментира днес кметът на Община Поморие - Иван Алексиев на нарочна пресконференция в Бургас.

Градоначалникът свика среща с медиите, за да представи последните факти около казуса с лечебното заведение. Оказва се, че въпреки "стартирането на процедурата", на практика със Санаториума нищо не се е случило. Инсталациите вече не работят месеци наред, което от своя страна означава, че сумата, необходима за реновирането на лечебницата и пускането на съоръженията в експлоатация, вече далеч надвишава предвидените 1 млн. лева.

Според информацията на кмета на Поморие, дружеството "Вита" е получило целевите средства за ремонт на съоръженията, макар да не е получило имота и правото да го управлява. Процедури за избор на изпълнител също не са задействани, а парите така и не са се върнали по сметките на министерството.

"Част от служителите продължават да са на борсата, някои си намериха нова работа", коментира още Алексиев. Той подчерта и че по случая с масовото уволнение на служителите не е имало реакция от синдикатите, а служебното правителство не е направило нищо. Макар че те трябваше да се върнат на работа още през април, до този момент нито един от тях не е потърсен.

"Искам и чрез медиите да призова военния министър да потърси отговорност наотговорните лица за това безвремие", заяви Иван Алексиев. В защита на Общината, той подчерта че поверената му администрация не претендира да получи правото да стопанисва лечебното заведение и би го дарила отново на държавата, с клаузата то да бъде запазено като Военен санаториум.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега