Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ангелкова: Законът за шума се нуждае от по-широк диалог

Автор: "PoligrafF", от 04.05.2018 0
Според разчетите на министерството, това лято се очаква минимален ръст на туристопотока от 5%.

Бургас е готов за летния сезон. Този извод направиха участниците в работната среща, инициирана от министъра на туризма Николина Ангелкова. В нея взеха участие представители на местната власт и бизнеса по Южното Черноморие. Според разчетите на министерството, това лято се очаква минимален ръст на туристопотока от 5%. Неохраняемите плажове в областта са 50. Процедурите за концесии, които не са приключили са три.

Една от основните теми по време на срещата бе готвеният от вицепремиера Валери Симеонов Закон за шума. Пред бургаските медии Ангелкова посочи, че ведомството й няма нищо против законопроекта, но смята, че е необходим по-широк дебат по темата, преди предлагането му за гласуване в НС. Тя посочи, че ще подкрепи такъв вариант на текста, който удовлетворява както обществеността, така и бизнеса.

”Всички кметове от региона подкрепяме тезата, че не трябва в последния момент да се предлага закон, който ще рефлектира на туристическия сезон. Ние не сме против създаването на един такъв закон, но той не трябва да се прави в последната минута. Хотелиерите и ресторантьорите вече са готови с развлекателните си програми. Това е закон, който ще доведе до хаос. Той ще рефлектира както върху този, така и върху следващия сезон. Трябва да се даде възможност на местните власти да намерят правилната формула и след края на сезона да се работи по закона”. Това коментира кметът на община Созопол - Панайот Рейзи. Неговата теза бе подкрепена и от градоначалниците на Царево - Георги Лапчев и Бургас - Димитър Николов.

Колкото до охраната на сезона, командированите от вътрешността на страната полицаи ще бъдат 760, посочи комисар Калоян Калоянов. В Приморско ще има изнесено управление на чешката полиция, а в Несебър ще има командировани румънски, полски и чешки полицаи. Спецоперации ще има, но началникът на ОДМВР заяви, че няма да се коментират предварително.

Кметът Николов посочи, че само за май броят на полетите е със 150 от миналата година по същото време. Регионът активно започва да се развива по отношение на т.нар. “нискотарифни” туристи - млади семейства, приятелски компании, любопитни, идват за кратко и остават на територията на областта.

”Те търсят места за посещение, интересна и разнообразна храна. Тези туристи имат специфичен профил и трябва да се нагодим към тях. Да се рекламираме в интернет, да се рекламираме в градовете, откъдето идват тези туристи”, посочи бургаският кмет. По думите му бюджетът на страната ни за туристическа реклама е малък, но може да бъде по-добре разходван. Рекламата в интернет била идеален вариант, тъй като е по-евтина и по-ефективна.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Честита първа пролет!
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или