Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Ангелкова: Новият лифт ще превърне Банско в целогодишна туристическа дестинация

Автор: "PoligrafF", от 29.12.2017 0
Според Ангелкова, изграждането на втори кабинков лифт ще даде възможност за по-екологичен транспорт до планината през цялата година.

“Решението на Министерски съвет ще подпомогне Банско да се превърне в целогодишна туристическа дестинация”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на извънреден брифинг по повод решението на правителството да даде зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт в Банско. В срещата с медиите участваха комисарят по регионална политика на ЕК Корина Крецу и кметът на общината Георги Икономов.

”Тази възможност е свързана и с една от основните цели в работата на Министерството на туризма -  България да е туристическа дестинация за четири сезона”, обясни министърът. И коментира, че изграждането на втори кабинков лифт ще даде възможност за по-екологичен транспорт до планината през цялата година. 

Кабинетът одобри изменения на съществуващия план за управление на Национален парк „Пирин“ в частта с норми и режими, с което ще се разреши подаване на инвестиционно намерение, заяви министърът. Тя посочи още, че всяко бъдещо искане като изграждане на втори кабинков лифт или съпътстваща инфраструктура, следва да премине всички процедури, като ОВОС и други свързани с действащото европейско и национално законодателство.

”Днешното решение ще позволи на Банско да се развие. А за мен като ресорен еврокомисар е важно регионите да се развиват”, заяви Корина Крецу. Тя допълни, че е от изключително значение да има баланс между развитие и спазване на екологичните правила, както и да се запази природата на Банско, с която той е известен.

Междувременно, тази вечер се очаква нова вълна от протести от страна на екозащитници, които се обявиха против втория лифт. Според тях, допълнителните ски писти ще доведат до унищожение на природата в планината. От екоминистерството контрираха, че ски пистите заемат твърде малка част от самата планина, а вторият лифт щял да намали автомобилния трафик и по този начин да има благотворно влияние върху природата.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Снегът е красив, но ние май предпочитаме зимата такава - слънчева и…
» архив

Poligraffски забавно

* Не мога да го разбера тоя биатлон! Как може да имаш пушка и да стигнеш втори?!


* Сутринта реших да съм добра, но към обяд ме отпусна.


*Служителка на отдел "Ипотечни кредити" се обажда на мъж и пита:
- Желаете ли ипотечен кредит?
- Не.
- Не искате ли да обедините всичките си кредити?
- Нямам никакви кредити.
- А какво ще кажете за потребителски кредит за ремонт на жилището ви, например?
- Не ми трябва. Наскоро направих ремонт и платих в брой.
Кратко мълчание в слушалката, а после питане:
- А случайно да търсите жена?


* Тя бе като японска вишна! Много красива, но дърво...


* В дискотеката някъв се прави, че стреля с лък по жените.
Една му се усмихва и го пита:
- Видях, че ме застреля, ти Купидон ли си? Стреляш със стрелите на любовта?
А той ѝ вика:
-Не, аз съм Леголас. Убивам орки.


*- Докторе, ама аз май оздравявам?!?
- Да, и на мен ми стана интересно…

Анкета

Как ще се отоплявате тази зима?

На ток - с климатик. На ток - с печка. На твърдо гориво. С парно. Ще се обличам топло.
виж резултатите или