Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангел Заберски Трио идва в Бургас, представя новия си албум в ДНА

Ангел Заберски Трио идва в Бургас, представя новия си албум в ДНА

Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (контрабас) ще представят втория си авторски албум "Like Jazz" на турне в 7 града на България. Бургас е третата спирка на популярното трио, като бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се насладят на живо на новите произведения на групата на 14-и април в залата на ДНА.

Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) иБорис Таслев (контрабас) ще представят втория си авторски албум "Like Jazz"  на турне в 7 града на България. Бургас е третата спирка на популярното трио, като бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се насладят на живо на новите произведения на групата на 14-и април от 19 ч. в залата на ДНА.

След албума "Reflections" от пролетта на 2013г., "Ангел Заберски трио" записа нов албум с авторски творби на  Ангел Заберски. Компилацията е реализирана през есента на 2015-а и бе представена премиернопред публика на 2 декември в Първо студио на Радио Пловдив. В новия си проект Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти, както самият той споделя.

Тя представлява музикална среща между джаза и класиката. Албумът включва известни оперии пиеси в съвременен джаз вариант. Композиторът Ангел Заберски е успял стриктнода запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно отпубликата, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност,типично за джаза. Шуман, Пучини, Чайковски, сред които една малко популярна, ноизключително красива, пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни спривкус на романтика.

“Like Jazz” синтезира тези две начала, за да постигне убедителен нов образ на добре познатата игра между старото и новото. Прекрачвайки отвъд рамката, композициите в него се разгръщат пълнокръвно в полето на свободната музика. Музиката от новия албум на "Ангел Заберски Трио" напомня закъсен романтизъм, дори с импресионистични нотки. Изявата на тримата музикантипо отделно е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена отагресия или излишна показност, а да се чете романтиката в нея. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега