Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Андрей Пантев: Не може да си въобразите, че всичко е позволено

Автор: "PoligrafF", от 02.02.2011 0
"Създаде се прецедент, който отключи кутията на Пандора". Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той обяви, че левицата ще подкрепи искането да бъде създадена анкетна комисия заради скандалния случай с лекарите в Горна Оряховица и четените от Цветан Цветанов СРС-та в пленарна зала.

Вътрешният министър Цветан Цветанов постави началото на злоупотребата с информация от СРС-та. Това беше една грозна манипулация. Създаде се прецедент, който отключи кутията на Пандора. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той обяви, че левицата ще подкрепи искането да бъде създадена анкетна комисия заради скандалния случай с лекарите в Горна Оряховица и четените от Цветан Цветанов СРС-та в пленарна зала.

Според Найденов, комисията не би могла да изтрие публичното унижение на хората, които са избрали медицината за своя професия, нито обидата на лекарите от Горна Оряховица. Няма да намали и възмущението от поведението на министър Цветанов, който посочи лекарите за злодеи и произнесе присъда от трибуната на парламента. Комисията обаче може да разкрие механизма за злоупотреба със СРС-та и как те се превърнаха в единствено средство за придобиване на информация.

„Хората очакват отговори за Бирата, контрабандата, митниците, политическата зависимост и политическото покровителство”, изтъкна Ангел Найденов. Той изрази възмущението си от размотаването и нежеланието да се дадат отговори от управляващите. Зам.-председателят на ПГКБ определи като удобно постановлението на Софийска градска прокуратура по случая.  Депутатът отбеляза, че актът не е окончателен и добави: „Ние ще обжалваме пред Софийска апелативна прокуратура”. Миков изтъкна, че от постановлението става ясно, че вещественото доказателство е било магнитен диск, а не четиво за министъра.

Според Андрей Пантев не става дума за инцидент, а за явление. „Става дума за преднамерено принизяване на лекарската професия и абсолютизиране на лекарските грешки”, заяви депутатът от левицата. Пантев изтъкна, че политическите грешки са много по- страшни от лекарските, защото често пъти те предрешават съдбата на милиони и живота на десетки хиляди. „Не може да си въобразите, че всичко е позволено”, обърна се Пантев към мнозинството от ГЕРБ и добави: „Понякога, за да се извиниш, се иска повече достойнство и мъжество, повече увереност, отколкото ако упорито повтаряш глупави несъответствия”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или