Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

"Атлантик" ще си партнира с WWF?

Автор: "PoligrafF", от 23.03.2011 0
Бургаската фирма “Атлантик”АД ще си партнира с международната природозащитна организация WWF за подобряване на естествената среда на рибите. Това е и един от заявените интереси от страна на дружеството за участие в мащабен проект.

Бургаската фирма “Атлантик”АД ще си партнира с международната природозащитна организация WWF  за подобряване на  естествената среда на рибите. Това е и един от заявените интереси от страна на дружеството за участие в мащабен проект.

Проектът се изпълнява от WWF Дунавско – Карпатска програма с финансовата подкрепа на Световната организация по околната среда /UNEP/ и Европейската комисия. Целите му са насърчаване на екопроекти в басейна на река Дунав. Басейнът обхваща територията на цялата ни страна включително и Черно море.    

Самият проект бе разяснен по време на конференция в столицата, в която участие взеха представители на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, представители на бизнеса и други. “Атлантик” бе представлявана от Зорница Русинова, ръководител „Аквакултури“ във фирмата.    Тя обясни, че самата програма е в начален етап и тепърва предстои страната ни да се възползва от придобивките й.

Необходимо е първо да бъдат обединени интересите на бизнеса в четири схеми и след това да се пристъпи към същинското изпълнение на проекти. Те ще се финансират от държавата ни и няма да се дублират с оперативна програма “Рибарство и аквакултури”. WWF вече успешно изпълнява проекта си в много европейски държави.   

“Атлантик” е заявила интерес и към финансиране на проекти за научно-технически изследвания, патенти, лицензи и нови технологии в областта на аквакултурите. Фирмата, освен че е сред най-големите вносители и износители на риба и рибни продукти у нас, стана популярна с втората в Европа ферма за отглеждане на екзотичната риба барамунди.  Друга от заявките на бургаското дружество е подобряване на естествената среда на рибите и генофонда на видовете.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

България вече се поздрави с "честит първи сняг". В Бургас обаче…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или