Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БДЖ ограничава порочната практика с гратис пътуванията

Автор: "PoligrafF", от 10.02.2011 0
В резултат на мерките за ограничаване на безбилетните пътувания, които предприема „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, събираемостта на приходите от превозния персонал във влаковете през м. януари 2011 г. се е увеличила с 12,7 %, спрямо същия период на 2010 г.

В резултат на мерките за ограничаване на безбилетните пътувания, които предприема „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, събираемостта на приходите от превозния персонал във влаковете през м. януари 2011 г. се е увеличила с 12,7 %, спрямо същия период на 2010 г.  

Само през миналия месец са извършени проверки на 1284 пътнически влака, които се движат по различни маршрути в страната. При проверките е установено, че през м. януари над 5 000 пътника са направили опит да пътуват във влаковете без превозни документи. Служителите на превозния персонал са издали билети на 4 946 от тези пътници, а други 75 пътника са свалени от влаковете, поради отказ да заплатят нормативно определената цена на билета за пътуване.  

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД категорично възразява срещу некоректното поведение на клиентите, които ползват влака като основно средство за придвижване, но не заплащат съответната цена за предоставената транспортна услуга. За целта националният железопътен превозвач непрекъснато осъществява действия за превенция на пътуванията без билети. От началото на 2011 г. е увеличен и броят на влаковете, придружавани от служители на Транспортна полиция. Засилено е присъствието на органите на Транспортна полиция в тези  влакове, в които се наблюдава практиката за пътуване без превозен документ, и в които пътниците създават проблеми като отказват да заплатят стойността на билета за реализираното от тях пътуване.  

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще продължат своите безкомпромисни действия срещу опитите за пътуване гратис до ограничаване до минимум на тази порочна практика. Пътниците, които правят опити да пътуват без превозен документ ще бъдат санкционирани незабавно, като при отказ да заплатят нормативно определената санкция, ще бъдат отстранявани от влаковете.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

"Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или