Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП-Бургас: Категорично сме против поскъпването на билета в градския транспорт

Автор: "PoligrafF", от 27.11.2017 0
Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

”Категорично заявяваме, че сме против всякакво увеличение, докато не се преработи тази транспортна схема. Тя е заменена от схема, която 30 г. беше използвана и беше удобна за гражданите”. Това заяви общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов по повод докладната записка за увеличение на цената на билетите за еднократно пътуване по градските и междуселищните линии, както и на цената на абонаментните карти, на съвместна пресконференцията с общинските съветници от БСП в местния парламент Евгений Мосинов, Бенчо Бенчев и Кирил Петков.

”Още откакто беше приета новата транспортна схема, при разговори с жители на Бургас, които ежедневно използват автобусния транспорт, никой от тях не сподели, че тази нова схема е удобна за него. Даже напротив – в конкретика обясниха защо не е  удачна тя и какви затруднения им създава. Като започнем от това, че трябва да вървят около 15 мин. до спирката, от която трябва да хванат  съответния автобус, до това, че трябва да направят прекачвания, за да стигнат желаната дестинация. На фона на всичко това, сега предстои увеличение на билета, което не е удачно за хората. Не знам какъв ефект се гони”, коментира Господинов.

Той смята, че ако ефектът е да се подобри финансовото състояние на общинското предприятие, това не е ефикасна мярка, напротив – още по-голяма част от хората, които  досега използваха тази услуга, ще бъдат принудени да се откажат от нея поради икономически причини.

”Отчитаме повишаване на качеството на обслужването и подмяната на автопарка. Това води и до по-големи разходи. Възниква обаче въпросът: Кой трябва да поеме тези разходи? Ние не считаме, че увеличението на разходната част на дружеството трябва да бъде поета изцяло от потребителите на услугата – бургаските граждани. Считаме, че не беше използвана възможността да се намери резерв за това увеличение”, заяви от своя страна Евгений Мосинов.

Той посочи, че дружеството поддържа линии, които са губещи, не само заради километрите които изминават някои автобуси, но и заради слабата натовареност, например дублирането на места на автобусния с тролейбусния транспорт.

Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или