Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП-Бургас: Категорично сме против поскъпването на билета в градския транспорт

Автор: "PoligrafF", от 27.11.2017 0
Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

”Категорично заявяваме, че сме против всякакво увеличение, докато не се преработи тази транспортна схема. Тя е заменена от схема, която 30 г. беше използвана и беше удобна за гражданите”. Това заяви общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов по повод докладната записка за увеличение на цената на билетите за еднократно пътуване по градските и междуселищните линии, както и на цената на абонаментните карти, на съвместна пресконференцията с общинските съветници от БСП в местния парламент Евгений Мосинов, Бенчо Бенчев и Кирил Петков.

”Още откакто беше приета новата транспортна схема, при разговори с жители на Бургас, които ежедневно използват автобусния транспорт, никой от тях не сподели, че тази нова схема е удобна за него. Даже напротив – в конкретика обясниха защо не е  удачна тя и какви затруднения им създава. Като започнем от това, че трябва да вървят около 15 мин. до спирката, от която трябва да хванат  съответния автобус, до това, че трябва да направят прекачвания, за да стигнат желаната дестинация. На фона на всичко това, сега предстои увеличение на билета, което не е удачно за хората. Не знам какъв ефект се гони”, коментира Господинов.

Той смята, че ако ефектът е да се подобри финансовото състояние на общинското предприятие, това не е ефикасна мярка, напротив – още по-голяма част от хората, които  досега използваха тази услуга, ще бъдат принудени да се откажат от нея поради икономически причини.

”Отчитаме повишаване на качеството на обслужването и подмяната на автопарка. Това води и до по-големи разходи. Възниква обаче въпросът: Кой трябва да поеме тези разходи? Ние не считаме, че увеличението на разходната част на дружеството трябва да бъде поета изцяло от потребителите на услугата – бургаските граждани. Считаме, че не беше използвана възможността да се намери резерв за това увеличение”, заяви от своя страна Евгений Мосинов.

Той посочи, че дружеството поддържа линии, които са губещи, не само заради километрите които изминават някои автобуси, но и заради слабата натовареност, например дублирането на места на автобусния с тролейбусния транспорт.

Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Сезонът на банските си отива. Време е да поотпуснем душите със сезона…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или