Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП-Бургас: Категорично сме против поскъпването на билета в градския транспорт

Автор: "PoligrafF", от 27.11.2017 0
Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

”Категорично заявяваме, че сме против всякакво увеличение, докато не се преработи тази транспортна схема. Тя е заменена от схема, която 30 г. беше използвана и беше удобна за гражданите”. Това заяви общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов по повод докладната записка за увеличение на цената на билетите за еднократно пътуване по градските и междуселищните линии, както и на цената на абонаментните карти, на съвместна пресконференцията с общинските съветници от БСП в местния парламент Евгений Мосинов, Бенчо Бенчев и Кирил Петков.

”Още откакто беше приета новата транспортна схема, при разговори с жители на Бургас, които ежедневно използват автобусния транспорт, никой от тях не сподели, че тази нова схема е удобна за него. Даже напротив – в конкретика обясниха защо не е  удачна тя и какви затруднения им създава. Като започнем от това, че трябва да вървят около 15 мин. до спирката, от която трябва да хванат  съответния автобус, до това, че трябва да направят прекачвания, за да стигнат желаната дестинация. На фона на всичко това, сега предстои увеличение на билета, което не е удачно за хората. Не знам какъв ефект се гони”, коментира Господинов.

Той смята, че ако ефектът е да се подобри финансовото състояние на общинското предприятие, това не е ефикасна мярка, напротив – още по-голяма част от хората, които  досега използваха тази услуга, ще бъдат принудени да се откажат от нея поради икономически причини.

”Отчитаме повишаване на качеството на обслужването и подмяната на автопарка. Това води и до по-големи разходи. Възниква обаче въпросът: Кой трябва да поеме тези разходи? Ние не считаме, че увеличението на разходната част на дружеството трябва да бъде поета изцяло от потребителите на услугата – бургаските граждани. Считаме, че не беше използвана възможността да се намери резерв за това увеличение”, заяви от своя страна Евгений Мосинов.

Той посочи, че дружеството поддържа линии, които са губещи, не само заради километрите които изминават някои автобуси, но и заради слабата натовареност, например дублирането на места на автобусния с тролейбусния транспорт.

Съветниците от групата на БСП ще гласуват „против” докладната записка за увеличение на цената на билетите на общинската сесия утре.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или