Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП - Бургас: Неглижират се съществени проблеми в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 23.04.2019 0
„Община Бургас продължава да неглижира съществени проблеми в града. От няколко месеца алармираме администрацията за тях, до ден днешен обаче няма никакво ответно въздействие“. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

„Община Бургас продължава да  неглижира съществени проблеми в града. От няколко месеца алармираме администрацията за тях, до ден днешен обаче няма никакво ответно въздействие“. Това заяви на пресконференция за медиите председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов.

Един от проблемите, който той посочи, е относно хаоса пред училищата в централна градска част, който се задълбочава, вместо да се реши. Господинов визира бул. „Стефан Стамболов“, на който има три училища. „Там всеки си спира както си иска. Задръстванията стигат до ул. „Сан Стефано“. Има официално питане, което ще се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет. Решението на този проблем не е трудно. На място би могло да има полицейски служители, които да регулират спиранията и да санкционират, тези които спират неправилно“, обясни общинският председател на БСП.

Друг въпрос, на който той обърна внимание е относно невъзможността на таксиметровите шофьори да влизат на автогарите да оставят пътници. „Искаме да попитаме какви са мотивите на Общината, за да се създаде такъв контрол и да не се допускат таксиметровите шофьори да оставят пътници“, каза Господинов. И по този казус има входирано питане.

Радослав Петков акцентира на състоянието на уличната мрежа на град Бургас.  Той показа снимка на кръстовището на „Трапезица“, на която се вижда, че пътното платно е в доста занемарено състояние.

„Това показва, че местната администрация не осъществява никакъв контрол върху фирмите, извършващи дейности по почистване. Моят въпрос е как Общината контролира множеството ремонтни дейности на частни фирми, нарушаващи пътните настилки, след което се поучават неравности на пътната инфраструктура. Друг въпрос е – вследствие на всичкото това замърсяване, как то влияе на замърсяването на въздуха“, каза Петков и добави: „Скоро не сме виждали феномена „миене на улици“ в нашия град. За тази дейност също се отделят доста пари от общинския бюджет“.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или