Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП: Реакцията на управляващите за ограничаване на шапа е неадекватна

Автор: "PoligrafF", от 08.04.2011 3
„Изключително сме обезпокоени от продължаващото разпространение на шапа по чифтокопитните животни в Бургаска област. Ситуацията е критична, като непрекъснато се появяват нови огнища в различни общини”, това се казва в декларация до медиите на Парламентарната група на Коалиция за България.

„Изключително сме обезпокоени от продължаващото разпространение на шапа  по чифтокопитните животни в  Бургаска  област. Ситуацията  е критична, като непрекъснато се  появяват  нови  огнища в различни  общини”, това се казва в декларация до медиите на Парламентарната група на Коалиция за България.

От „Позитано”20 смятат, че реакция на изпълнителната власт и специализираните органи  за ликвидиране и  ограничаване на епизоодията е неадекватна. Според тях не са спазени разпоредбите  чл.127  от  Закона  ветеринарномедицинската дейност, според който към Министерския съвет се създава епизоотичен съвет, който се ръководи от заместник министър-председател, заместник-председател е министърът на земеделието и горите, а секретар – изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните.

„На нас не ние известно дали този съвет функционира и дали предприетите мерки имат нещо общо с него. Вместо това се създават разни кризисни щабове, оглавявани от лица непосочени в  закона. Тези действия на правителството са в разрез със закона”, заявяват социалистите. Според тях се е стигнало  до хаотични, несистемни действия по провеждането на строги мерки за ограничаване движението на животни.

„Прекомерно доверяване на частната ветеринарномедицинска практика, на която е предоставено изцяло лечебно-профилактичната дейност в животновъдството  не работи ефективно”, се казва в декларацията.   От Коалиция за България призовават управляващите да проучат опита на България в борбата с опасни и заразни болести, регламентирани в специализираните ветеринарномедицински закони още от края на 19 и началото на 20 век, в години на тежка икономическа криза,  когато държавата е гарантирала безплатни зоопрофилактични мерки.

От „Позитано”20 смятат, че прекалено късно е започнало да се мисли за осигуряване на фураж на здравите животни, които са под карантина в засегнатите райони. В Декларацията се посочва, че трябва да се поиска от Европейската комисия определянето на зона  около огнищата, извън която  животновъдите от незасегнатите райони да реализират готовата си животновъдна продукция без проблеми.

Друго искане е да се изготви и представи програма за възстановяване на животновъдството в Странджа след преодоляване на болестта. Последното искане на социалистите, посочено в декларацията, е оставката на ресорния министър.

Добави в Svejo

Коментари (3)

Женя, 08.04.2011, 15:20
Управниците ни в началото на века са мислили за България, а сегашните управници, включително и БСП/защото и те управляваха скоро/ не вислят за народа.
Филип, 08.04.2011, 16:10
Където гори къщата там е лошото, ако на управляващите цялата информация с шапа е една статистика, то на селстите стопани и фермерите в Странджа в момента им гори огън на главата. Хората са обезверени, това е!
син, 08.04.2011, 17:11
Всеки, кото е в опозиция в момента може да излезе с такава декларация. Правилно това ви е работата

Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Бавно и полека, лятото се завръща!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или