Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

БСП иска квоти за предлаганите на пазара продукти, родно производство

Автор: "PoligrafF", от 13.09.2017 0
Според депутатите от левицата, новите текстове ще осигурят не само по-добри условия за българските производители, но и достъп на родния потребител до по-качествена храна.

”Искаме да сложим край на монопола и двойните стандарти при храните”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Драгомир Стойнев при  представянето на предложението на левицата за промени в Закона за храните. Според депутатите от левицата, новите текстове ще осигурят не само по-добри условия за българските производители, но и достъп на родния потребител до по-качествена храна.

В основата на законопроекта стои регулирането на големите вериги, на които ще бъдат наложени квоти за количествата предлагани български продукти. Промените в Закона за храните ще засегнат само обектите с годишен оборот над 2 млн. лева, които ще трябва да зареждат над 51% български плодове и зеленчуци, 70% българско мляко и млечни продукти, 24% българско месо и месни продукти, над 50% българско пилешко, 75% българско вино и алкохолни напитки.

Депутятът Светла Бъчварова уточни, че санкцията за нарушителите ще представлява 10% от годишния оборот на продуктите от групата, като средствата ще се разходват за Държавен фонд “Земеделие” за подпомагане на производството на същите стоки, но от родни производители. Идеята е тези регламенти да влязат в сила още догодина.

Няколко са мотивите на БСП да внесе законопроекта. На първо място е руското ембарго, както и преговорите между ЕС и Украйна за присъединяване на страната към съюза и увеличените в пъти квоти за внос на хранителни продукти в страните членки. Повод за изготвяне на законопроекта е и установеният двоен стандарт в качеството на храните, предлагани от големите вериги.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Февруари ни прави намек за наближаваща пролет.
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или