Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Банкер отстреля трофей, бори се за златен медал

Автор: "PoligrafF", от 09.11.2011 0
Шефът на Общинска банка Димитър Колев и съдружникът му Панайот Киряков отстреляха край язовир Раков дол в Странджа планина две диви прасета с рекордни размери на бивните – от по 22см. Впечатляващи са и самите трофейни животни, разказва Димитър Колев.

Шефът на Общинска банка Димитър Колев и съдружникът му Панайот Киряков отстреляха край язовир Раков дол в Странджа планина две диви прасета с рекордни размери на бивните – от по 22см.  Впечатляващи са и самите трофейни животни, разказва Димитър Колев.

Двете прасета са огромни, общото им тегло надхвърля половин тон.   Финансистът Димитър Колев членува в ловна дружинка „Раков дол”и счита, че с такъв отстрел спокойно ще може да се пребори поне за един златен медал. Рядко ловците могат да се похвалят с глигански зъби, чиято дължина надхвърля 25 см.

По време на лов и преди избори се лъже най-много. За да звучат правдиво ловните истории, преди 80 години в Берлин е приета единна точкова европейска система за оценка на трофеите по различни показатели, коментира Сахак Сахакян, председател на Регионалната комисия по оценка на трофеите.

При дивата свиня най-много точки се натрупват от широчината на двата долни зъба и от средната им дължина. От значение са още обиколката на двата горни зъба, красотата и симетрията на трофея. За да получи един трофей златен медал са му нужни най-малко 120 точки. Ако точките надхвърлят 130, трофеят се счита за капитален т.е. изключително рядко срещан.    

И двете диви прасета, отстреляни от Димитър Колев и Панайот Киряков, имат шансове да получат медали, с което ще бъде записан още един рекорд – два трофейни отстрела от един ловен излет. Бивните им са предадени на комисията за оценка, а ловците-късметлии очакват медалите си.


Дивата свиня е най-широко разпространеният едър дивеч в България. В района на Странджа традиционно се отстрелват едни от  най-добрите трофеи. Всяка година над  20 от тях се оценяват със златни медали. През миналата година в областта са отстреляни 3000 диви прасета, трофеите на всички са минали през оценка и голяма част от тях са получили медали. По - обемни, съответно и с повече точки, са зъбите на старите животни. Оценката на трофеите е един от начините специалистите да се ориентират в популацията и качеството на дивеча в горите ни.  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или