Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Бачийски: Проектът за Равнец нарушава решение на Министерски съвет

Автор: "PoligrafF", от 16.08.2019 0
По думите му, в проекта на Общината летищната инфраструктура няма да бъде запазена. Това било хем незаконно, хем в ущърб на икономиката.

Проектът за Индустриална зона - Равнец нарушава решение на Министерски съвет, категоричен е зам.-председателят на ПП СЕК, Константин Бачийски. Освен това, според него, ако на предстоящата сесия на Общинския съвет бъде гласуван и приет вариантът за ПУП на общинска администрация, Бургас може да изгуби едно от ключовите си предимства пред инвеститорите от цял свят.

В посочения от Бачийски “общински проект”, съществуващите летищни съоръжения няма да бъдат запазени, което ще отнеме възможността за изграждане на карго летище в Равнец. Планирано е върху пистите на бившето военно летище да бъдат обособени зелени площи и зони за спорт, а без никакво отстояние от тях, да бъдат оформени парцели за производствени сгради. Според нормативната база за обслужване на полети „страничните ивици за безопасност“, от двете страни на пистата трябва да бъдат от 60 метра до 75 метра, в зависимост от самолетите.

”Премахването на пистите е икономически „автогол“ и сериозно нарушение на решението на Министерски съвет, което при прехвърлянето на собствеността върху базата в Равнец постави категорично условие да бъдe запазено функционалното предназначение на летателните полета”, коментира общинският съветник.

Преди седмица, Константин Бачийски представи концепцията си за развитие на старото военно летище в Равнец под формата на Свободна безмитна зона с „карго“ летище. Той е презентирал проекта си на икономически форуми в Санкт Петербург, Русия, Шанхай и Пекин, Китай и в Дубай. Вече има заявен интерес от китайски и турски компании за включване в проекта на Бачийски, за изграждане на карго летище със свободна безмитна зона. Един от участниците в конкурса за концесия на летище „София“ също е изразил готовност за обсъждане на параметрите на бъдеща инвестиция.

На предстоящата сесия съветникът от ПП СЕК ще призове колегите си от Общинския съвет, да проявят далновидност и да не унищожават шансовете на Бургас да привлече инвеститори от световен мащаб. За целта той ще предложи да бъдат осигурени регламентираните от Закона отстояния от пистите и осигурени възможности за обслужване на полети в Равнец, съгласно изискванията на Министерски съвет.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или