Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Безплатни карти за учениците, които учат в Бургас, но са от други общини

Автор: "PoligrafF", от 23.03.2011 0
Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас предлагат да бъдат предвидени средства, от страна на Общинска администрация, за ползване на намаление при закупуване на абонаментни карти за пътуване в градския транспорт на учениците, които нямат постоянен адрес на територията на Община Бургас, но учат в бургаски училища и имат регистриран настоящ адрес.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас предлагат да бъдат предвидени средства, от страна на Общинска администрация, за ползване на намаление при закупуване на абонаментни карти за пътуване в градския транспорт на учениците, които нямат постоянен адрес на територията на Община Бургас, но учат в бургаски училища и имат регистриран настоящ адрес.

„Тези ученици живеят на свободен наем в града и купуването на карта за градския транспорт на свободни цени, затруднява допълнително семейния бюджет на техните семейства. Това може да доведе до прекратяване на обучението им, а това е в противовес с политиката на държавата за средно образование”, обосновават искането си съветниците от ПП ГЕРБ.

На сесията на Общински съвет-Бургас на 24 март те ще настояват и за осигуряване на финансови средства за оборудване на кабинетите в детските заведения, предназначени за работа с деца със специални образователни нужди. В общинските детски заведения на територията на Община-Бургас съществуват 13 логопедични кабинета, които се обслужват от 10 логопеда. Тези кабинети се ползват от 243 деца, като 58 от тях са със специални образователни потребности.

„При разговори с родители на деца с увреждания и със специални образователни потребности установихме, че съществуващите в ОДЗ кабинети не са добре оборудвани, не разполагат с необходимите пособия, игри и материали, съответстващи на нуждите на тези деца”, коментират от ПП ГЕРБ.

Част от тези пособия и материали са комплектите дидактични материали за автоматизация на звукопроизношението, като всеки комплект е на приблизителна стойност 400 лв. „В тази връзка предлагаме председателят на Общински съвет да систематизира и предостави на общинските съветници информацията под формата на доклад, въз основа на който и съобразно финансовите възможности на общината да приемем решение за финансово осигуряване на този процес при актуализацията на Бюджет 2011”, пишат в мотивите си съветниците.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или