Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатни прегледи за глаукома в МЦ "Оксиком"

Безплатни прегледи за глаукома в МЦ "Оксиком"

Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състои от 12 до 18 март 2017 г.

Кампания забезплатни очни прегледи за глаукома организира МЦ „Оксиком“ - Бургас от 13 до18 март. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се състоиот 12 до 18 март 2017 г.

Прегледите заглаукома ще се провеждат с измерване на очното налягане. Желаещите да севключат в кампанията, трябва да се запишат предварително на тел. 056/860 210,056/860 839 или на 0886/ 161 161. Направление от личен лекар не се изисква.

Офталмолозите на МЦ„Оксиком“ препоръчват  във възрастта след 50 години да се извършва веднъжгодишно профилактично изследване на зрението и измерване на очното налягане,тъй като това спомага за раннотодиагностициране на болестта и започването на адекватно лечение.

Глаукомата ехронично, прогресиращо заболяване, което уврежда зрителния нерв и нервнитеклетки в ретината. Като резултат с напредване на болестта се развиватхарактерните промени в зрителните функции: загуба на периферно зрение, а напо-късен етап и на централното зрение.

Заболяването е социално значимо и е една отнай-честите причини за необратима слепота в световен мащаб. В България между 70000 и 80 000 души страдат от глаукома, като 50% от тях дори не знаят, че саболни, показват данните на Българското глаукомно дружество. 

Лекува семедикаментозно, с лазерна терапия и оперативно. Целта на лечението е да сепостигне спиране или поне забавяне на развитието на заболяването и съхранениена останалото функционално зрение. Все още единственият доказано ефективенначин за овладяване на структурните изменения и съхранение на зрителнитефункции е намаляването на вътреочното налягане.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега